Borussia Dortmund - PSG este cea de-a doua semifinală din actuala ediție de UEFA Champions League. Manșa tur va avea loc în Germania și va fi LiveBlog pe HotNews.ro.

Suporteri Borussia DortmundFoto: Eibner-Pressefoto/Bert Harzer / imago sportfotodienst / Profimedia

Un suporter al Borussiei Dortmund a dormit într-un cort lângă stadion înainte de meciul cu Paris Saint Germain

Borussia Dortmund joacă din nou în semifinalele Ligii Campionilor după 11 ani, iar meciul cu Paris Saint Germain, din turul semifinalelor a generat un interes ridicat în rândul suporterilor nemți.

Finala se va juca pe Wembley, la fel ca în 2013, iar duelul contra parizienilor se va juca cu casa închisă, ca toate meciurile disputate pe acest stadion.

Un suporter al Borussiei Dortmund a devenit viral pe Twitter după ce a fost surprins în cort, chiar lângă stadionul echipei.

Presa din Germania scrie că acesta ar fi înnoptat lângă arenă în ideea de a fi primul suporter care va intra pe stadion la acest meci.

Borussia Dortmund - PSG este în direct pe Digi Sport 1, Orange Sport și Prima Sport 1, dar și LiveBlog pe HotNews.ro.

Duelul este programat de la ora 22:00.

Dortmund este neînvinsă în ultimele zece meciuri disputate pe teren propriu în UEFA Champions League, cea mai bună serie a echipei din istorie în această competiție.

De știut înaintea meciului de pe Westfalenstadion

  • Rezultatele obținute de Borussia Dortmund în acest sezon de Champions League - Primul loc în Grupa F: 0-2 (deplasare) şi 1-1 (acasă) cu PSG, 0-0 (a) şi 3-1 (d) cu Milan, 1-0 (d) şi 2-0 (a) cu Newcastle. Optimi: 1-1 (d) şi 2-0 (a) cu PSV Eindhoven. Sferturi: 1-2 (d) şi 4-2 (a) cu Atletico Madrid.
  • Rezultatele obținute de PSG în acest sezon de Champions League - Locul 2 în Grupa F: 2-0 (a) şi 1-1 (d) cu Borussia Dortmund, 1-4 (d) şi 1-1 (a) cu Newcastle United, 3-0 (a) şi 1-2 (d) cu AC Milan. Optimi: 2-0 (a) și 2-1 (d) cu Real Sociedad. Sferturi: 2-3 (a) şi 4-1 (d) cu Barcelona.
  • Borussia Dortmund a jucat două finale de Champions League: una câștigată (3-1 vs Juventus, în 1997) și una pierdută (1-2 cu Bayern Munchen, în 2012).
  • PSG a disputat o finală în Champions League, pierdută în fața celor de la Bayern Munchen (0-1, în 2020).
  • Cele două echipe s-au întâlnit și în faza grupelor: PSG s-a impus în Franța (2-0) și a obținut o remiză în Germania (1-1).
  • Dortmund a avut parte de un sezon foarte dificil în Bundesliga. Echipa lui Edin Terzic ocupă locul 5 după 31 de etape, cu 57 de puncte. Germania este foarte aproape de a avea cinci echipe în viitoare ediţie din Champions League, astfel că Borussia va obține, probabil, calificarea.
  • De cealaltă parte, PSG a devenit campioană a Franței pentru a șasea oară în ultimele șapte sezoane.