​Un singur asigurător s-a arătat interesat să acopere RCA parcul auto al Poliției Capitalei, în următorii 2 ani, fără să majoreze prețurile în toată această perioadă, contract estimat la peste 8,7 milioane de lei (fără TVA). Groupama, asigurătorul care a depus singura ofertă la licitația Poliției, a explicat pentru HotNews.ro de ce consideră că va fi pe profit, chiar dacă nu va crește prețurile în această perioadă.

Masini de politieFoto: Vlad Ispas / Dreamstime.com

Directia Generala de Politie a Municipiului București a lansat în luna martie din acest an o licitație deschisă pentru încheierea unui acord-cadru pe 2 ani pentru achiziția de asigurări auto obligatorii (RCA/Carte Verde) pentru un număr de minim 398 și maxim 4.430 de autovehicule și moto.

În caietul de sarcini al acestui contract estimat la peste 8,7 milioane de lei (fără TVA), Poliția Capitalei cere ca prețurile să nu fie majorate pe toată perioada acordului cadru și să fie aprobate de ASF.

Singurul asigurător care a depus o ofertă în cadrul acestei licitații a fost Groupama, liderul pieței locale de asigurări, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Groupama crede ca va avea „un profit rezonabil”, chiar dacă nu crește prețurile timp de 2 ani

Asigurătorul a explicat la solicitarea HotNews.ro de ce consideră că va avea de câștigat din acest contract chiar dacă nu va crește prețurile timp de 2 ani.

  • „În cazul de față, considerăm că am ofertat prețuri sustenabile, care pot susține scopul primar al companiei noastre, acela de a se dezvolta într-un mod durabil, profitabil.
  • Prețul ofertat de Groupama ia în considerare creșterea costurilor cu daunele din perioada contractuală, astfel încât să poată fi asigurat un profit rezonabil”, au precizat oficialii companiei.

HotNews.ro a mai întrebat asigurătorul dacă, pentru a menține prețurile constante în contractul cu Poliția, nu va mări în schimb prețurile RCA ale altor clienți persoane fizice și firme, dar compania nu a oferit un răspuns.

Cât despre cerința Poliției ca prețurile să fie aprobate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), asigurătorul a precizat că „tariful RCA practicat de Groupama este certificat de un actuar independent, avizat de ASF, conform reglementărilor în vigoare, ceea ce considerăm că răspunde cerinței din caietul de sarcini”.

La momentul lansării acestei licitații, ASF a precizat pentru HotNews.ro că „nu aprobă prețurile RCA ofertate de asigurători” și că „o eventuală implicare a ASF, în acest sens, ar conduce la deschiderea procedurii de infringement”.

Sursa foto: Vlad Ispas / Dreamstime.com