Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis miercuri o atenționare de călătorie prin care îi informează pe cetățenii români care tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Suedia că autoritățile din această țară au luat decizia de a reintroduce controlul la frontiera internă de stat, în perioada 12 mai - 11 noiembrie 2024.

Turiști în Stockholm, SuediaFoto: TT News Agency / Alamy / Alamy / Profimedia

MAE recomandă, astfel, cetățenilor români să se asigure că dețin în permanență asupra lor, pe timpul călătoriei spre și dinspre Suedia, un act de identitate valabil (pașaport sau carte de identitate națională).

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm: +468205674, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatori în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Regatul Suediei: +46722511453.

MAE recomandă, totodată, consultarea paginilor de stockholm.mae.ro și www.mae.ro.