Mai multe echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui au intervenit miercuri la amiază în localitatea vasluiană Ștefan cel Mare, după ce un apel la 112 anunța că doi bărbați au căzut în canalul care colectează apele reziduale din rețeaua de canalizare a comunei.

Intervenția pompierilor vasluieni în comuna Ștefan cel MareFoto: ISU Vaslui

Cei doi bărbați, în vârstă de 54, respectiv 57 de ani, erau angajați în cadrul Serviciului de Gospodărire Comunală din cadrul primăriei.

„La sosirea echipajelor de intervenție au fost găsite două victime căzute în canalul colector, canalul avea o adâncime de circa șase metri, ambele persoane fiind acoperite de apă. Ambele erau în stare de inconștiență. Echipajele de salvare au coborât și au extras prima victimă, un bărbat în vârstă de 54 ani. Pacientul era în stare critică și inconștient, astfel că imediat au fost începute manevrele de resuscitare, după câteva minute victima răspunzând pozitiv”, a precizat purtătorul de cuvânt a ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Bărbatul de 54 de ani a fost transportat în stare critică la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

Cea de-a doua victimă, bărbatul în vârstă de 57 ani, era blocat în canal, salvatorii reușind cu greu să îl extragă. Medicii au încercat să îl resusciteze, însă aceasta nu a răspuns manevrelor și a fost declarat decesul.

A coborât să scoată șervețele umede care au blocat canalizarea

Canalul colector unde au căzut cei doi muncitori se află în centrul comunei, între primărie și școală. Primarul comunei, Mihai Moraru, susține că misiunea celor doi angajați era doar să golească canalul cu vidanja.

„Din informațiile pe care le am și eu, la un moment dat unul dintre angajați ar fi văzut niște șervețele umede jos în jurul sorbului. A coborât acolo. Fiind apele, cum s-au acumulat, l-a luat amețeala. Un alt coleg de pe margine văzând că este în situația aia a încercat să întindă o mână să îl tragă de acolo, dar și dânsul a alunecat și a căzut în acel cheson. Misiunea era de a vidanja sorbul nici pe departe de a coborî la adâncime jos ca să intervină”, a declarat primarul comunei Ștefan cel Mare.

Atât polițiștii cât și inspectorii în protecția muncii au declanșat o anchetă în acest caz.