Campioana Europei a părăsit Champions League în faza sferturilor de finală, Manchester City cedând la penaltiuri meciul cu Real Madrid. La finalul duelului de pe Etihad Stadium, Pep Guardiola a spus, printre altele, că echipa sa a dat totul și că nu regretă nimic.

Carlo Ancelotti (Real Madrid) si Pep Guardiola (Manchester City)Foto: Nick Potts / PA Images / Profimedia

Antrenorul iberic a precizat că micile detalii au făcut diferența la capătul unui meci în care City ar fi trebuit să profite de ocaziile avute pentru a putea ajunge în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal.

"Aş fi preferat să câştig, desigur. În primul rând felicitări celor de la Real Madrid pentru calificarea în semifinale. S-au apărat foarte jos, cu multă solidaritate.

Noi am dat totul, nu regret nimic. Am făcut totul, atât defensiv, cât şi ofensiv, dar aşa stau lucrurile. În fotbal, rezultatele sunt cele care contează” - Pep Guardiola.

„Ei vor fi în semifinale, iar noi nu, din cauza unor mici detalii. Uneori câştigi la penalty-uri, alteori nu. Nu am fructificat ocaziile pe care le-am avut. Pentru a o învinge pe Real Madrid trebuie să fii la 100%, iar noi am fost, dar asta nu a fost suficient.

Este un mod dureros de a pierde. Astăzi doare, dar mâine trebuie să ne ridicăm şi să continuăm. Nu putem câştiga întotdeauna”, a completat antrenorul spaniol, citat de Agerpres.

​Real Madrid s-a calificat în semifinalele Champions League după o victorie obținută la loviturile de departajare împotriva celor de la Manchester City (după 120 de minute, scorul a fost 1-1 pe Etihad Stadium).

La finalul disputei, Carlo Ancelotti a vorbit despre rezistența eroică de care elevii au dat dovadă, galacticii putând câștiga doar prin „sacrificiu și luptă”.

În celălalt meci al serii, Bayern Munchen a trecut de Arsenal Londra după ce s-a impus cu scorul de 1-0. În manșa tur, cele două formații remizaseră, 2-2.

În semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, Real Madrid va da peste Bayern Munchen, iar Borussia Dortmund se va duela cu PSG.

Champions League, semifinale

Borussia Dortmund vs PSG (1 mai turul / 7 mai returul)

Bayern Munchen vs Real Madrid (30 aprilie turul / 8 mai returul)

Finala Ligii Campionilor la fotbal, ediția 2023-2024, va avea loc pe Wembley, din Londra, în data de 1 iunie.