Chelsea - Tottenham, meci restant al etapei a 26-a din campionatul Angliei, este programat, joi, 2 mai, de la ora 21:30, pe Stamford Bridge, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Chelsea, care speră să prindă în ultimul moment un loc de cupă europeană, şi Tottenham, tot mai departe de poziţiile de Champions League, se întâlnesc într-o restanţă a etapei a 26-a din Premier League (partida era programată iniţial în week-end-ul 23-25 februarie, când „albaştrii” au jucat finala EFL Cup - Cupa Ligii, 0-1 cu Liverpool).

Chelsea este pe locul 9 cu 48 de puncte, la cinci în urma celor de la Newcastle, care sunt pe 7 („coţofenele” au un meci în plus disputat), poziţie care permite accesul în Conference League, şi vine după două victorii, două rezultate de egalitate şi o înfrângere înregistrate în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă a remizat în deplasare cu Aston Villa, scor 2-2.

În acest interval, echipa lui Mauricio Pochettino a fost eliminată în semifinalele din FA Cup - Cupa Angliei, după ce a pierdut pe terenul lui Manchester City, scor 0-1.

În partidele jucate acasă în acest campionat, Chelsea a bifat opt succese, patru remize şi patru eşecuri, iar golgheterul echipei este Cole Palmer, cu 20 de reuşite în Premier League.

Tottenham ocupă locul 5, cu 60 de puncte, cu şapte mai puţine decât Aston Villa, care este pe 4, ultima poziţie de Liga Campionilor („leii” din Birmingham au însă două meciuri în plus), şi vine după două victorii, un rezultat de egalitate şi două înfrângeri înregistrate în ultimele cinci etape, iar în cea mai recentă dintre ele a pierdut acasă, în faţa lui Arsenal, scor 2-3.

Radu Drăguşin, internaţionalul român al lui Tottenham, a fost rezervă nefolosită în ultimele patru partide ale echipei sale şi rămâne cu şase prezenţe în campionat, în care a adunat 229 de minute (a fost de două ori titular şi de tot atâtea ori integralist).

În meciurile disputate în deplasare în actualul sezon din Premier League, echipa lui Ange Postecoglou a bifat şase succese, patru remize şi patru eşecuri, iar cel mai bun marcator al ei în campionat este Heung-Min Son, cu 16 goluri.

În partida din tur, disputat pe 6 noiembrie 2023, Chelsea s-a impus pe terenul lui Tottenham cu 4-1, după golurile marcate de Palmer (35p) şi N. Jackson (74, 90+4, 90+7), respectiv, Kulusevski (6).

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Chelsea - Tottenham.

Chelsea - Tottenham 1X

Cotă 1,42


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol