Parma Calcio a promovat miercuri seară în Serie A, iar Gazzetta dello Sport a alcătuit un top al celor mai buni jucători ai echipei în acest sezon.

Dennis ManFoto: Luca Amedeo Bizzarri/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dennis Man, cel mai bun jucător al Parmei în acest sezon - Românul, la egalitate cu Adrian Benabe

Parma a revenit în elita fotbalului italian, după ce a promovat matematic în urma remizei cu Bari (1-1).

Gazzetta dello Sport a făcut o analiză a jucătorilor rulați de antrenorul Fabio Pecchia în acest sezon, iar Dennis Man ocupă primul loc în acest clasament, la egalitate cu Adrian Bernabe (nota 8,5).

Românul care a fost pe bancă în ultimul meci jucat de Parma este golgheterul cruciaților în acest sezon, cu 11 goluri și 5 pase de gol. Spaniolul Bernabe a marcat de 8 ori și a oferit 3 pase decisive.

„Creşterea lui a coincis cu cea a echipei şi poate că nu este o coincidenţă. Cel mai bun marcator al echipei, precis cu pasele decisive, mereu gata să alerge pe flancul drept şi să-și depășească adversarul.

Când are chef, să fie oprit devine o problemă pentru oricine.” - au scris italienii despre Dennis Man.

De cealaltă parte, Valentin Mihăilă a fost notat cu 7,5, ca și Simon Sohm, adică se află pe poziția a treia, având 5 goluri și 2 pase de gol pentru Parma.

„În sfârşit un campionat fără accidentări grave şi pentru asta trebuie sa dăm credit antrenorilor şi întregului personal medical, care l-a condus cu înţelepciune pe român.

Letal în viteză, înzestrat cu o lovitură foarte puternică, se pricepe foarte bine la spaţii de atac". Fosta extremă a Universității Craiova a bifat în acest sezon 33 de meciuri, a dat 5 goluri și 3 pase decisive.” - scrie în secțiunea dedicată lui Mihăilă.