Un jandarm al Unitatii 0829 Paza ambasade si alte obiective diplomatice a fost prins de politistii Sectiei 7 din Capitala, marti, in timp ce se masturba in fata unei fetite de 12 ani, langa parcul Plumbuita din sectorul 2, au declarat, pentru Mediafax, surse din Politie.

Subofiterul Unitatii Speciale 30 Paza si Protectie Institutionala Bucuresti a fost eliberat din functie de Jandarmeria Romana.

Conducerea Jandarmeriei Romane a dispus in procedura de urgenta luarea celor mai ferme masuri, conform legii, pentru eliberarea din functie a jandarmului implicat in acest incident", se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Potrivit conducerii Jandarmeriei, cazul subofiterului este unic la nivelul acestei institutii. "Nu voi tolera sub nicio forma un asemenea comportament din partea unui angajat al Jandarmeriei Romane. Este un caz unic la nivelul acestei institutii", a declarat seful Jandarmeriei Romane, Mircea Olaru, citat in comunicat.

Jandarmeria precizeaza ca subofiterul surprins "in ipostaze indecente si imorale, nedemne de calitatea sa de militar" are 39 de ani, este casatorit si a fost angajat in Jandarmeria Romana in 2005, iar ultima sa evaluare psihologica a avut loc in 2012.

La momentul incidentului, acesta se afla in timpul liber.

Potrivit surselor citate, jandarmul, care era in civil, a fost surprins in jurul orei 12.10 de o patrula de Politie.

"Avea pantalonii in vine si a devenit violent in momentul in care s-a incercat imobilizarea lui", au mai spus aceleasi surse.

In cele din urma, politistii au reusit sa-l imobilizeze pe jandarm si l-au adus la Sectia 7, unde acesta a fost audiat si si-a recunoscut fapta.