În cadrul Galei Laureus, Novak Djokovic a primit titlul de sportivului anului 2023, reușind să domine pentru încă un sezon circuitul ATP.

Novak DjokovicFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Jude Bellingham, cel mai bun fotbalist din 2023

Novak Djokovic a fost desemnat sportivul anului la gala Laureus. La cea de-a 25-a ediţie a Trofeelor Laureus, tenismanul sârb a primit premiul, în urma sezonului 2023, în care a câştigat al 24-lea Grand Slam, un record. El îi succede lui Lionel Messi, câştigătorul de anul trecut.

Jude Bellingham a fost de asemenea recompensat pentru sezonul remarcabil alături de Real Madrid și a primit premiul pentru cel mai bun fotbalist din 2023.

La categoria feminină, spaniola Aitana Bonmati, campioană mondială şi câştigătoare a Balonului de Aur 2023, a fost aleasă sportiva anului. Echipa naţională a Spaniei, deţinătoarea Cupei Mondiale şi a Ligii Naţiunilor, a primit premiul pentru echipa anului.

În cele din urmă, gimnasta americană Simone Biles, care nu a fost prezentă, a primit trofeul Revenirea anului, în timp ce Rafael Nadal a fost premiat pentru fundaţia sa şi proiectele sale educaţionale din India şi Spania.

Lista completă a premiilor Laureus 2024

Sportivul anului: Novak Djokovic

Sportiva anului: Aitana Bonmati

Echipa anului: Echipa de fotbal feminin a Spaniei

Jucătorul anului: Jude Bellingham

Revenirea anului: Simone Biles.