Novak Djokovic a uimit încă o dată lumea tenisului cu o revenire spectaculoasă, sârbul câștigând titlul de la Cincinnati după o finală electrizantă împotriva lui Carlos Alcaraz. Fostă ocupantă a locului 4 în ierarhia WTA, Johanna Konta a vorbit cu subiect și predicat despre motivele pentru care Nole nu este la fel de iubit precum Federer și Nadal, marii rivali ai sârbului.

Novak DjokovicFoto: Scott Stuart / AP / Profimedia

Johanna Konta spune că este la modă să urăști și că niciun fan al tenisului nu poate spune concret de ce nu-l suportă pe Djokovic

Într-un interviu pentru Tennis365.com, Johanna Konta a atins unul dintre subiectele delicate ale tenisului momentului.

Britanica, fostă ocupantă a locului 4 în ierarhia WTA, a precizat de ce Nole este urât de atât de mulți fani ai tenisului.

Ca să cităm o zicală atât de folosită în politica românească, Djokovic este victima „grelei moșteniri” pe care Federer și Nadal au adus-o tenisului.

Concret, Nole și-a făcut apariția la vârful tenisului când deja marii săi rivali erau de ani buni acolo, Federer și Nadal având o bază importantă de fani în momentul în care sârbul a devenit lider ATP.

Mai mult decât atât, Konta spune că este la modă să urăști pe cineva și că Nole a picat la fix în peisaj pentru a fi „eroul negativ” al sportului alb.

Britanica vorbește despre faptul că niciun fan al tenisului nu poate spune concret de ce-l urăște pe Djokovic, cu toate că acest lucru se întâmplă în mod evident de ani buni.

„Cred că dintre toți, Novak a avut cel mai mult de suferit atunci când vine vorba de imaginea personală, din mai multe motive.

A ajuns acolo (n.r. la vârful tenisului) puțin mai târziu (n.r. în comparație cu marii săi rivali din Elveția și Spania), iar bazele de fani erau deja făcute pentru Rafa și Roger.

De asemenea, Rafa și Roger pot pretinde că au schimbat jocul, că au adus ceva nou tenisului. Novak nu prea poate spune asta. Este însă unul dintre motivele (n.r. Nole) pentru care tenisul a progresat până la locul unde se află acum.

Cred, de asemenea, că este aiurea că Novak nu are parte de recunoașterea fanilor tenisului precum o au Nadal și Federer.

Oamenii nu-l plac pe Djokovic pentru că este la modă, cred de asemenea că este o tendință să urăști pe cineva. Nu cred că există o persoană care să poată spune de ce nu-l place pe Nole.

Nimeni nu-l cunoaște, exact cum nimeni nu-i cunoaște cu adevărat nici pe Roger sau Rafa. Dacă oprești orice fan și-l întrebi de ce nu-l place pe Djokovic nu va ști cu adevărat.

Îmi doresc foarte mult ca el (n.r. Nole) să ajungă la 24 de titluri de Grand Slam la US Open. Djokovic nu mai are nimic de demonstrat nimănui, va dori să câștige doar pentru el”, a precizat Johanna Konta pentru sursa citată.

Cu sau fără susținerea unora dintre fanii tenisului, Novak Djokovic își vede liniștit de doborârea recordurilor din sportul alb.

În acest moment, Djokerul deține supremația în câteva dintre cele mai importante ierarhii ale tenisului: cele mai multe titluri de Grand Slam (23, față de cele 22 ale lui Nadal), cele mai multe săptămâni pe locul 1 mondial (389 față de cele 310 ale lui Federer) și cele mai multe titluri de categorie Masters (39 față de cele 36 ale lui Nadal).

US Open 2023 (acolo unde Djokovic va fi cap de serie numărul doi) va avea loc în perioada 28 august - 10 septembrie, iar zilnic cele mai importante evenimente din complexul de la Flushing Meadows vor putea fi citite pe HotNews.ro.

Cine este Johanna Konta

Retrasă din tenisul profesionist, Johanna Konta s-a aflat cel mai sus în ierarahia WTA pe locul 4 (pe 17 iulie 2017). A câștigat în carieră patru titluri WTA (Nottingham 2021, Sydney, Miami 2017 și Stanford 2016), iar doar din premiile din tenis a adunat $10,008,175.

Cea mai bună performanță la Grand Slamuri a fost calificarea în semifinale, la Australian Open 2016, Wimbledon 2017 și Roland Garros 2019.