Ieșit din grațiile finanțatorului după mai multe evoluții modeste, Andrea Compagno și-a ales următoarea destinație, iar FCSB-ul rămâne cu o gaură uriașă după acest transfer.

Andrea CompagnoFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

FCSB l-a cedat pe Andrea Compagno la Tianjin Tiger

În vârstă de 27 de ani, Andrea Compagno a fost transferat de FCSB în vara anului 2022 pentru suma de 1.5 milioane de euro, iar în primul său sezon a impresionat, reușind să marcheze nu mai puțin de 21 de goluri.

Cu doar 4 goluri în 18 apariții în acest sezon în SuperLiga României, Compagno nu a mai prins echipa la FCSB, iar patronul a decis să îl cedeze în străinătate.

Deși liderul din SuperLiga avea ofertă de 450.000 de euro de la Konyaspor, atacantul italian a ales să plece în China, mai exact la Tianjin Tiger, care va plăti în schimbul acestuia suma de 180.000 de euro.

Cotat la 2.3 milioane de euro, Compagno va semna un contract valabil pe doi ani cu gruparea din China și va încasa un salariu anual de 835.000 de euro.

„Yu Genwei (n.r. antrenorul lui Tianjin Tiger) a căutat un atacant central în această perioadă de transferuri, dar a ratat mai mulți jucători. Prima alegere a lui Tianjin Tiger a fost Aziz, al treilea în lista celor mai buni marcatori din sezonul trecut.

Din cauză că nu a ajuns la un acord cu Wuhan Three Towns, Tianjin Tiger a fost nevoită să renunțe, dar a găsit un plan de rezervă. Potrivit reporterului Gu Ying, noul atacant străin al echipei este italianul Compagno. Totul este stabilit, iar noul atacant străin va fi la Tianjin. Acesta va efectua alături de echipă a doua parte a cantonamentului de iarnă.” - au scris chinezii de la 163.com.