Un general rus a declarat că a fost demis din funcția de comandant după ce a vorbit conducerii militare despre situația dezastruoasă de pe frontul din Ucraina, unde a spus că soldații ruși au fost înjunghiați pe la spate din cauza eșecurilor eșaloanelor militare de vârf, informează Reuters.

Soldati rusi la antrenamenteFoto: Kirill Braga / Sputnik / Profimedia

Generalul-maior Ivan Popov, care a comandat Armata 58 de Arme Combinate a Rusiei, care luptă în Zapaporojie, a declarat într-un mesaj vocal publicat de parlamentarul rus Andrei Guruliov că a fost demis.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ministerului rus al Apărării, iar Reuters nu a putut verifica autenticitatea mesajului vocal.

Guruliov este un fost comandant de armată de linie dură care apare în mod regulat la televiziunea de stat.

„A existat o situație dificilă cu superiorii în care era necesar fie să taci și să fii laș, fie să spui lucrurilor pe nume", a declarat Popov.

„Nu aveam dreptul să mint în numele dumneavoastră, în numele camarazilor mei de arme căzuți la datorie, așa că am expus toate problemele care există."

El a spus că a vorbit despre morțile soldaților ruși din cauza artileriei ucrainene și a afirmat că armata nu avea sisteme adecvate de contra baterie și de recunoaștere a inamicului.

„Se pare că șefii au simțit un fel de pericol din partea mea și au inventat rapid un ordin de la ministrul apărării în doar o zi și au scăpat de mine."

„Armata ucraineană nu a putut să străpungă rândurile noastre de pe front, dar superiorii noștri ne-au lovit din spate, decapitând cu viclenie armata în cel mai dificil și intens moment", a declarat Popov.

Urmărește ultimele evoluții din a 505-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.