O multime de lideri ai Aliantei D.A. au fost, se pare, reclamati la Parchetul National Anticoruptie (PNA) inainte ca acesta sa fie reorganizat in Departamentul National Anticoruptie in cadrul Ministerului Public.

Senatorul Mihai Tabuleac, presedintele PNL Botosani, deputatul Radu Dragus, presedintele organizatiei judetene a PD, prefectul Cristian Roman si consilierul judetean Corneliu Popescu, presedintele Companiei Nationale de Administrare a Fondului Piscicol (CNAFP), ar fi facut obiectul unor sesizari depuse la fostul PNA de catre presedintele Consiliului Judetean (CJ) si al PSD Botosani Constantin Contac.

"De acum nu mai vorbesc. Le-am trimis la toti dosare la PNA ", a declarat Contac la sfirsitul saptaminii trecute, fara a preciza insa exact care sint persoanele pentru care a facut plingeri. Apropiati ai liderului social-democrat ne-au confirmat neoficial ca ar fi vorba despre cei patru.

In cazul senatorului liberal ar fi existat mai multe lucruri care ar fi fost aduse in atentia procurorilor anticoruptie. Acesta ar fi suspectat de evaziune fiscala, de vinzarea la un alt pret decit cel declarat a unor bunuri ale societatii Vinalcool, unde este actionar principal, de faptul ca are datorii la stat.

In privinta deputatului democrat ar fi vorba de privatizarea societatii Condacia, aspect cercetat de altfel mai multi ani de procurorii botosaneni si de citeva luni de cei de la Parchetul General de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Prefectul ar fi fost vizat tot pentru o activitate economica privata, fiind suspectat de faptul ca un botosanean care a consumat bauturi alcoolice la una din cramele sale s-ar fi imbolnavit. Pentru Corneliu Popescu sesizarea ar fi facut referire la cheltuirea a citeva sute de milioane lei vechi pentru confectionarea unor legitimatii necesare la CNAFP. "Mi se par niste prostii.

Nici nu are rost sa fie comentate asemenea idiotenii. Nu mai rezistam atitia ani pe piata daca nu eram cinstit. Este o timpenie ", afirma prefectul Roman, care spune ca actiuni de acest gen fac parte din categoria celor care "iti intorc stomacul pe dos " si ca doreste ca demnitarii Botosaniului sa treaca odata la treaba si sa inceteze astfel de lupte.

"Traim intr-o tara cu democratie si oricine poate sa faca o plingere ", declara deputatul Dragus. Acesta mai spune ca nu a fost chemat la audieri, dar daca se va intimpla asa ceva se va prezenta.

Asa cum v-am aratat intr-un numar anterior, vicepresedintele CJ Marcela Lozneanu face deja obiectul unei anchete a serviciului de cercetari penale din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP).

Constantin Contac a depus impotriva ei o plingere ce priveste perioada in care acesta era suspendat din functie si in care adjunctul sau si-ar fi depasit atributiile, fiind suspectat de uzurpare de calitati oficiale si uz de fals.

Sesizarea parchetelor, a Politiei si a altor institutii si organisme pentru fapte savirsite de adversarii politici a devenit o practica dupa alegerile generale.

De atunci, printre altele, prefectul liberal a sesizat Parchetul impotriva presedintelui PSD al CJ si primarului PSD de Dorohoi, senatorul PNL Tabuleac a facut o reclamatie la Autoriatea de Control a Guvernului referitoare la seful CJ si o declaratie politica in Parlament, fostul prefect PNL a atacat bugetul CJ la Tribunal, presedintele PSD i-a reclamat la Politie si Parchet pe consilierul judetean democrat Viorel Alexandru si vicepresedintele CJ Lozneanu, iar fiul liderului social-democrat l-a dat in judecata pe subprefect si ii cere daune de un miliard lei vechi.