De multe ori, linistea diminetii este sparta de sirenele masinilor de interventie. Echipajele oamenilor in uniforma, prezente la datorie, ies in strada pentru prinderea celor care, intunericul noptii, le scoate la iveala o alta fata nevazuta, infractori, talhari, criminali, indivizi, pentru care, legea pumnului dicteaza.

Intr-o astfel de actiune, au fost angrenati ieri dimineata, 47 de politisti deveni si sapte voluntari, adica persoanele civile care sprijina activitatile desfasurate de politisti, dupa cum spune seful Politiei municipiului Deva, Nechif Achif.

Misiunea politistilor de ieri dimineata, a avut ca principal scop identificarea urmaritilor locali, a persoanelor care incalca legea, o activitate de o amploare mai mare decat cele desfasurate periodic de politistii deveni in vederea „stapanirii" situatiei infractionale pe raza urbei noastre.

Potrivit sefului Politiei municipiului Deva, Nechif Achim, in urma raziei de ieri dimineata, au fost legitimate 136 de persoane, 18 verificate in evidenta Politiei, 11 persoane au fost amprentate si fotografiate, s-au identificat trei infractori, a fost prins un urmarit local si s-au aplicat 34 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 2975 lei noi.

Pe linie de circulatie s-au aplicat 10 sanctiuni contraventionale de 650 lei noi. De asemenea, s-au facut controale la caminul Minier, la fosta ferma de pe strada Nicolae Grigorescu, unde au fost legitimate 109 persoane si s-au aplicat 23 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 1825 lei noi.

„Totodata, s-a organizat o razie pe linia respectarii legii 333 care face referire la paza obiectivelor, bunurilor si protectia persoanelor in urma careia au fost verificate opt obiective economice si sase paznici, dintre care un paznic a fost gasit cu nereguli si amendat cu suma de o suta lei noi.

Am identificat pe Radu Bogdan Bucium, de 21 ani, urmarit local de Politia Brad pentru comiterea infractiunii de furt. Acesta a fost predat sub escorta colegilor de la Brad in vederea continuarii cercetarilor. A mai fost identificat si Emil Furca, despre care s-a stabilit ca este autorului furtului comis in 2-4 octombrie anul acesta, din incinta societatii Macon Deva.

In prezent, acesta este cercetat in stare de libertate si Ioan Filipescu, de 50 ani care s-a sustras urmarii, acuzat tot de furt. Practic, a fost o actiune la fel ca si celelalte activitati periodice a Politiei in vederea stapanirii situatiei infractionale pe raza municipiului Deva" a precizat seful Politiei Deva.

Dupa gratii din inconstienta

Urmariti de politisti sunt in prezent, potrivit sursei citate, doi tineri din Deva care, in urma cu trei zile, dupa ce au consumat bauturi alcoolice, au simtit ca nimeni si nimic nu le-a mai stat in cale. Pentru ca cineva a indraznit sa le spuna ceva, au devenit agresivi. Incidentul s-a petrecut luni seara, la un chiosc amplasat in apropiere de Piata Agroalimentara din Deva.

In jurul orei 19.55, la Politie a sunat o femeie, Maria Rusu, de 35 ani, din Deva, angajata ca vanzatoare la chioscul respectiv. Aceasta le-a spus politistilor ca, in fata chioscului alimentar in care lucreaza, a avut loc o altercatie intre doi tineri si o persoana in varsta.

Vanzatoarea a declarat ca, barbatul mai in varsta le-a spus ceva celor doi, dar recalcitrantii s-au enervat si i-au aplicat o „corectie". Unul dintre ei l-a lovit cu pumnul si a cazut, lovindu-se cu capul de pavajul trotuarului. In urma cazaturii, victima, Dorin Iovan, de 52 de ani, din Deva s-a accidentat grav fiind transportat de urgenta la Spitalul Judetean Deva.

Barbatul a fost internat in coma de gradul IIl/IV, la sectia A.T.I. cu diagnosticul „TCC cu contuzie cerebrala grava". Din cauza starii grave in care se afla, acesta a fost transferat la Spitalul Judetean Timisoara, medicii acordadu-i putine sanse de spuravietuire.

Pentru prinderea si tragerea la raspundere a celor doi, s-a constituit imediat o echipa operativa care a reusit identificarea agresorilor. Este vorba despre Florin Teodor Trontiu, de 23 ani si Daniel Aur, de 28 ani, ambii din Deva. Potrivit sefului Politiei municipiului Deva, Nechif Achim, fapta a fost comisa in urma unui conflict spontan, iar agresorii nu se cunosteau cu victima.

„Cei doi au fost dati in urmarire locala, momentan nu i-am gasit, dar speram acest lucru cat mai repede. In cazul in care vom avea date despre ei ca ar fi parasit judetul, vor fi dati in urmarire generala. Pe aceasta cale facem un apel, daca sunt persoane care ii vad sa anunte imediat Politia" a declarat Nechif Achim.

Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala grava. In cazul in care ei vor fi gasiti vinovati risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 2 la 7 ani.