Vicepresedintele Consiliului Judetean, Niculina Moisescu (PRM) a prezentat in cadrul unei conferinte de presa un "mesaj" adresat celuilalt vicepresedinte al CJ, Gheorghe Chiru(PPCD).

"Ca si domnul deputat Horia Vasioiu, domnul vicepresedinte Gheorghe Chriu nu stie cat de bine informata sunt datorita jumatatii d enorma pe care o am la Securitate si de aceea iese in presa incercand sa-si etaleze tot arsenalul din dotarea sa de doctor. Ce sa-i faci!?!.

Lipsa de comunicare de care da dovada acest "imaculat si nevinovat", vicepresedintele Gigel (ca tot primeste el "sfaturi intelepte" de la mai marii unui partid aflat la guvernare) il face sa iasa prin mass-media locala cu bombe, bombite si alte fumigene fasaite.

Ceea ce nu stiu brailenii care l-au votat este ca domnul Gigel in loc sa se preocupe de probleme ce framanta comunitatea judetului, el a infiintat o "celula Hamas" si ca victoria miscarii integriste in alegerile palestiniene a fost opera sa.

El, doctorul Gigel, i-a indrumat in campania electorala ce s-a desfasurat in tara lor pentru ca timpul liber( 24 din 24 h) i-a permis si a facut in asa fel incat sa ia prin surprindere pe toata lumea, insa, dupa socul initial, atat responsabilii americani cat si cei europeni se vad nevoiti sa caute un mod de abordare a acestei noi realitati, de a decide daca si cum se poate trata cu o organizatie calificata pana acum drept terorista.

Dar eu in calitatea mea de Spaz N.B. am luat legatura cu toate serviciile supersuspecte din lume si le-am comunicat situatia care nu este de fapt noua, reamintindu-le ca lungul drum parcurs de Gigel pentru a scapa de statutul de celula terorista si a fi recunoscuta ca autoritate legitima a Consiliului Judetean a trecut prin biroul Doctorului.

Arsenalul de care dispune domnul Gigel nu este de neglijat: tancuri, rachete Scud de provenienta ruseasca, hartie (igienica) pentru PNA, rachete Tomahawc, lucrarea sa de doctorat si multe alte arme, pistoale si mai stiu eu ce.

Intr-un moment mai d eliniste, cand nu aflase de jumatatea mea de norma a venit sa se ofere kamikaze.

Impotriva cui credeti? Domniile voastre se incumeta sa dea raspuns? Pun ramasag pe prajitura "SINAIA" pe care am primit-o ca rasplata ca sunt intelegatoare cu "scaunul" la care ravneste Gigel (si i l-a promis acel partid depasit) ca nu ghiciti nici din mai multe incercari. Oare nu stie ca un kamikaze este un terorist sinucigas?

Doctore, studiile arata ca "teroristii sunt inclinati spre esec iar alegerea unei asemenea cariere poate fi considerata "punctul final intr-o serie de incercari de adaptare nereusite"(Katzman, 2001).

Teroristul- omul disperat sau omul manipulat, adus in stare de disperare sau de razbunare, dar si omul "demiurg", omul razbunator, omul- calau, care se considera destinat si predestinat a indeplini o misiune suprema, a sesacrifica sau a sacrifica pe oricine pentru a duce la bun sfarsit o sarcina dictata dintr-un spatiu "sacru", intr-o lume care, in viziunea sa, il domina si pe care trebuie sa o distruga.

Justitiar, mesianic si, in acelasi timp, punitiv, teroristul este, dincolo de mize si justificari, exclusiv, unilateral si ireconciliant. Nu infruntare sau confruntare ci anormalitate, ura, inteligenta criminala si patologie sociala".

Insa, doctorul se pare ca se confrunta si cu o importanta opozitie interna care face nesigur viitorul politic al celulei pe care a infiintat-o iar reuniunile comitetului central al "celulei de criza" care au loc la "bomba" de mai multe stele(de pe una din strazile istorice ale Brailei), in care se discuta eventuala formare a unui guvern judetean cu persoana lui in frunte, il face sa faca declaratii care mai de care mai belicioase.

Pozitia adoptata de Gigel la aceste reuniuni este aceea ca orice colaborare este "imposibila" in conditiile inflexibilitatii miscarii de la etajul unu si ca va trage din toate pozitiile.

Intrebati-l care sunt pozitiile cele mai comode din care poate trage fara sa se raneasca singur? Care sunt elementele din culisele acestui gest disperat? O fi casa pe care si-a repartizat-o singur? Nu este singurul caz in istoria postdecembrista a Brailei.

O fi presiunea acelor investitori care au negociat ceva lucrari cu domnia sa fara a avea documente conform legii? Or fi deplasarile in strainatate pe "banii personali"? O fi...?

Domnule Doctor Gigel tineti minte: Sunt oameni care isi exerseaza zi de zi calitatile morale, fizice si intelectuale. Se pregatesc continuu pentru ca e posibil ca odata, candva, ora H sa vina si pentru ei.

Momentul in care nu ai dreptul sa mori degeaba! Clipa in care trebuie sa-ti motivezi statutul si sa-ti platesti pretul. Dar: Nimeni nu-i va inchina poeme, nimeni nu-i va da medalii, putini vor avea timp sa-i multumeasca.

Sa traiti bine alaturi de sfatuitorii dumneavoastra d etaina si veti ajunge acolo unde meritati.

A dumneavoastra pentru ultima oara Spay N.B-easca"