"In Cluj, exista un regulament care limiteaza numarul animalelor care pot fi crescute in apropierea localitatilor", afirma purtatorul de cuvant al Primariei, Raimonda Boian. "Daca se va impune la nivelul tarii, norma se va aplica si la Cluj, dar deocamdata asteptam decizia Consiliului Local", a spus Boian.

Directorul combinatului de crestere si valorificare a porcilor Agroflip Bontida, Liviu Florian, crede ca norma se va aplica si la Cluj. "Nu exisa alta solutie, e singura! Daca animalele nu vor mai fi crescute in orase, acest lucru ne va afecta pozitiv. Microgospodariile vor disparea in curand. In prezent, la nivel national, sunt peste trei milioane de astfel de ferme", a afirmat Florian.

Animalele de casa nu se mai pot creste in oras, deoarece nu se tine cont de igiena - este si parerea Directiei Generale pentru Agricultura si Alimentatie. Directorul DGAA Cluj, Iuliu Suatean, sustine ca, la noi, nu se tine cont de normele sanitar-veterinare, deoarece oamenii considera ca este democratie.

"Crescatorii de porci nu vor fi afectati, daca respecta toate normele in vigoare", a precizat Suatean. "Din pacate, si spun asta cu regret, nu avem un numar suficient de mare de astfel de ferme autorizate pentru cresterea porcilor", a spus directorul DGAA Cluj. Directia Sanitar-Veterinara (DSV) nu va fi afectata dupa aplicarea normei, este parerea directorului Alexandru Duma.

"Stiu ca este in discutie acest lucru, dar nu ne afecteaza cu nimic, pe noi ne ajuta", afirma directorul DSV. "Cine sta la oras ar trebui sa nu creasca la bloc animale, deoarece creeaza disconfort", dar, "in mod sigur, se va veni cu o solutie legala in acest sens", spune Duma.