Doua campusuri scolare vor fi construite in judetul Sibiu in zona localitatilor Cristian si Agnita- Dumbraveni. Finantarea constructiilor este asigurata de Ministerul Educatiei si Cercetarii. In functie de dotari si de costurile pentru preluarea terenurilor, investitiile ar putea depasi patru milioane de euro, au anuntat reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Sibiu.

Inspectorul general adjunct, Roberto Dietrich, sustine ca unul dintre campusurile scolare va fi ridicat la 8 kilometri de Sibiu, in localitatea Cristian, unde Primaria a promis ca pune la dispozitie un teren de circa 25 de hectare.

Oficialii sibieni cred ca in Cristian exista oportunitati pentru valorificarea potentialului agro-montan si agroturistic al zonei, iar campusul ar putea avea, pe langa imobilele scolare, o cantina si un internat cu circa 200 de locuri, dar si o ferma pentru aplicatii agricole si zootehnice.

Autoritatile sibiene au anuntat ca, in functie de fondurile alocate judetului Sibiu in cadrul programului de infiintare a campusurilor scolare, alte locatii pentru constructia unor asemenea facilitati au fost stabilite la Agnita sau Dumbraveni, unde pot fi folosite si dezvoltate structurile deja existente.

Potrivit inspectorului scolar general adjunct Roberto Dietrich, campusurile vor fi destinate invatamantului cu profil tehnic si scolilor de arte si meserii. In ambele cazuri lucrarile de constructie ar putea incepe in 2007 si sa se termine anul viitor.

Ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, a anuntat, la sfarsitul lunii februarie, ca programul de dezvoltare a campusurilor scolare, care ar putea beneficia de fonduri de peste 278 de milioane de euro, va fi pus in practica si pentru a acoperi pierderea unor imobile scolare in urma retrocedarilor.