Aflat in masina cu prefectul de Bacau, primarul Romeo Stavarache a trantit ditamai injuratura cand a aflat ca reprezentantul Guvernului in teritoriu vorbeste cu ziaristii de la Radio Alfa. Injuratura lui Stavarche s-a auzit, insa, in direct pe radio.

Dupa ce a aflat ca vorbele sale au ajuns la urechile alegatorilor, Stavarache sustine ca nu a injurat si nici nu se afla in masina prefectului.

Marti dimineata, primarul Romeo Stavarache s-a aflat impreuna cu prefectul Gabriel Berca in Parcul Cancicov, la o actiune de plantare de pomi.

Dupa ce s-a finalizat evenimentul, primarul si prefectul s-au urcat intr-o masina iar un redactor de la Radio Alfa l-a sunat pe Gabriel Berca, cu care stabilise anterior o intelegere pentru a intra in direct in jurnalul de stiri de la ora 10 pentru a da cateva detalii referitoare la pregatirile pentru referendum.

In timp ce prefectul asculta intrebarile si se pregatea sa raspunda, primarul Stavarache a aflat cu cine dialogheaza acesta si a scapat o injuratura care s-a auzit pe post: "Mai da-i in p... mamii lor".

Inregistrarea incidentului poate fi ascultata mai jos (click pe sageata din dreapta):

Dupa ce redactorii de la radio au inceput sa difuzeze inregistrarea pe post, Primaria a emis un comunicat de presa in care sustinea ca inregistrarea este un fals si ca primarul ii va da in judecata pe cei care au facut acest lucru.

Spre seara, insa, intr-o emisiune la TV Bacau, prefectul Berca nu a negat ca cel care injura a fost insusi primarul Stavarache! Ascultati inregistrarea:

Aceasta, in ciuda faptului ca Ionut Tomescu, purtatorul de cuvint al lui Stavarche, a redactat un comunicat de presa amenintator la adresa jurnalistilor locali care ar indrazni sa prezente injuraturile primarului.