Nedorind ca actiunea lor sa capete contatii politice, taximetristii prahoveni au amanat marsul de protest, care ar fi trebuit sa aiba loc, ieri, 14 mai 2007.

“Noi nu avem nicio legatura cu campania electorala pentru referendum, ci cu lipsa de comunicare cu autoritatile locale si de aceea am decis sa amanam acest protest” a precizat liderul de sindicat al taximetristilor din Ploiesti, Corneliu Burcea. Prin urmare taximentristii ploiesteni nu s-au alaturat, ieri, colegilor lor din Bucuresti si din alte resedinte ale judetului.

Cei care au facut din noapte zi nu sunt dispusi sa renunte insa definitiv la actiune, mai ales ca autoritatile locale nu s-au dovedit pana in prezent dispuse sa poarte negocieri pentru rezolvarea problemelor. Potrivit lui Corneliu Burcea, mitingul taximetristilor ploiesteni a fost reprogramat pentru data de 22 mai.

Atunci vor iesi in strada pentru a protesta fata de legea transportului public local, despre care sustin ca incalca dreptul la libera circulatie. In plus, acesti oameni sunt nemultumiti si de investitiile care trebuie sa fie facute, de anul viitor, pentru a obtine autorizatie. Protestele stradale reprezinta o ultima incercare a taximetristilor de a se face observati.

Liderul sindicatului taximetristilor din Ploiesti sustine ca, daca primarul Emil Calota va fi dispus sa dialogheze cu reprezentantii taximetristilor, pentru a gasi impreuna o solutie, vor renunta la protestul anuntat pentru saptamana viitoare.