Iata care sunt reactiile celor intervievati de reporterii Monitorului.

Roberta Anastase: „Nu este nimic nou, pentru ca ni se confirma ceea ce stiam la nivel de zvon. Este, asa cum ati spune si voi, un pumn in gura presei, in vederea inceperii campaniei electorale.”

Adrian Semcu: „Sincer nu am stiut ca primarul Emil Calota si-a cumparat ziar. Acum aflu acest lucru. Daca asa este, inseamna ca se pregateste de campanie electorala. Vin alegerile si probabil ca intentioneaza ca, prin intermediul ziarului sa manipuleze opinia publica”.

Adrian Maracineanu: „Dupa parerea mea este un lucru bun ca un partid isi cumpara un ziar. Ar fi indicat ca fiecare formatiune politica sa aiba un mijloc de informare publica. Un om politic care are acces la presa este un om puternic”. R.M.

MediaSind sprijina jurnalistii Monitorul

Ieri, la Palatul Administrativ din Ploiesti, a avut loc o conferinta de presa sustinuta de presedintele Uniunii Sindicale MediaSind, Cristi Godinac, pe tema inchiderii brutale a cotidianului Monitorul de Prahova. „Prin aceasta actiune s-a dorit desfiintarea unui ziar a carui politica editoriala afecta imaginea primarului Emil Calota.

Jurnalistii de la Monitorul au demonstrat implicarea edilului in aceasta tranzactie, efectuate de o angajata la firma ginerelui sau. Le vom acorda jurnalistilor suportul juridic necesar anularii tranzactiei, conform contractului colectiv de munca publicat in Monitorul Oficial inca de acum trei ani pentru ca li s-a refuzat dreptul la munca”.