Desi pana in prezent au fost scoase la concurs trei posturi pentru specialitatea respectiva, niciun medic nu s a prezentat pentru a sustine probele. Iar concursul a fost organizat de patru ori numai in 2007. Exista sperante pentru inceputul anului viitor ca un medic neurochirurg sa ajunga, totusi, la Ploiesti, dar pana atunci mai sunt doua luni.

N-a interesat pe nimeni

Conducerea Spitalului de Urgenta confirma ca situatia este critica, mai ales ca se dovedeste ca postul nu a reprezentat pana acum nicio atractie pentru medici.

Exista, totusi, sperante ca la 1 ianuarie 2008, spitalul sa aiba cel putin un neurochirurg, deoarece la ultimul concurs care se va organiza in maxim doua sapamani s-a inscris un medic specialist de la o clinica din Bucuresti, acestuia urmand sa i se alature un medic care termina rezidentiatul.

Intre timp, insa, pacientii cu traumatisme craniocerebrale, de coloana vertebrala sau cu anumite forme de accidente vasculare cerebrale sunt trimisi la alte spitale pentru a putea fi operati, spre nemultumirea rudelor.

Situatia este cu atat mai alarmanta cu cat frecvent, la Spitalul de Urgenta din Ploiesti ajung victimele accidentelor rutiere care au loc pe cea mai circulata sosea din tara, DN 1, precum si turistii care au suferit rani in timpul ascensiunilor montane. In toate aceste cazuri, medicii ploiesteni nu pot decat sa-i stabilizeze si sa-i trimita apoi cu ambulantele catre spitalele din Bucuresti.

Iar probleme neurochirurgicale au si localnicii, Prahova fiind zona cu una dintre cele mai mari densitati de populatie din Romania.