Sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor nu s-a putut tine nici miercuri, pentru a saptea oara consecutiv, din cauza lipsei de cvorum, deputatii PSD si PNL continuand sa boicoteze lucrarile forului de conducere al acestei Camere, anunta Mediafax. Dupa ce au asteptat in sala de sedinta aproximativ un sfert de ora sosirea colegilor din opozitie, deputatii PDL au constatat ca Biroul Permanent al Camerei nu se putea intruni, din lipsa de cvorum.

Urmatoarea sedinta a conducerii Camerei Deputatilor este programata luni. "Poate pana atunci Cel de sus le da mai multa intelepciune ca sa realizeze ca nu au niciun fel de motiv serios pentru a bloca activitatea parlamentara, ca chiulul parlamentar s-a desfasurat suficient de mult in timp si ca este cazul sa vina la activitatea de zi cu zi a Biroului si a plenului Camerei Deputatilor", a declarat deputatul PDL Ioan Oltean.

Potrivit lui Ioan Oltean, pe masa de lucru a Biroului Permanent se afla aproximativ 140 de proiecte lege si initiative legislative, care trebuie sa fie transmise la comisiile de specialitate pentru raport.

Intrebat daca este luata in calcul posibilitatea ca plenul Camerei sa preia aceasta atributie a Biroului Permament, Ioan Oltean a raspuns ca acest lucru nu este exclus. El a mentionat ca, in acest sens, ar trebui sa fie modificat Regulamentul Camerei Deputatilor, altfel existand riscul sa fie blocata activitatea atat la nivelul comisiilor, cat si la nivelul plenului.

Deputatii PSD si cei ai PNL au anuntat ca nu mai participa la lucrarile Camerei Deputatilor, in cazul in care Roberta Anastase, presedintele acestui for legislativ, nu va demisiona din functie.