Girona - Barcelona, meci contând pentru etapa a 34-a din campionatul Spaniei, este programat, sâmbătă, 4 mai, de la ora 19:30, pe Estadi Montilivi, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Girona şi Barcelona, care nu mai pot rata, practic, accesul în ediţia viitoare din Champions League, se întâlnesc în derby-ul Cataloniei (sunt singurele reprezentante ale acestei provincii în prima divizie spaniolă), într-una dintre cele mai aşteptate partide ale etapei a 34-a din LaLiga.

Girona este pe locul 3, cu 71 de puncte, la două în urma celor de la Barcelona şi cu 13 peste Athletic Bilbao, care este pe 5, prima poziţie în afara Ligii Campionilor, şi vine după trei victorii şi două înfrângeri înregistrate în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă s-a impus pe terenul lui Las Palmas, scor 2-0.

Echipa lui Miguel Angel Sanchez Munoz, alias Michel, are 13 succese, două remize şi un eşec pe teren propriu în această ediţie din LaLiga, iar cel mai bun marcator al ei şi al campionatului este Artem Dovbyk, cu 19 goluri.

Atenţie, Girona a pierdut un singur meci pe teren propriu în acest campionat, 0-3 cu Real Madrid, pe 30 septembrie 2023, şi are patru victorii consecutive în ultimele patru întâlniri disputate acasă în LaLiga!

Barcelona ocupă locul 2, cu 73 de puncte, la 11 în spatele liderului Real Madrid, şi vine după patru victorii şi o înfrângere înregistrate în ultimele cinci etape, iar în runda trecută s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Valencia, scor 4-2.

În acest interval, echipa antrenată de Xavi Hernandez a fost eliminată de PSG în sferturile de finală din Champions League, după 3-2 în deplasare şi 1-4 acasă.

De menţionat că Barcelona a marcat în fiecare dintre ultimele 14 meciuri disputate în actuala ediţie de campionat şi a câştigat cinci din ultimele şase partide din La Liga (a pierdut doar derby-ul cu marea rivală Real Madrid, în deplasare, scor 2-3).

În partidele disputate în deplasare în actualul sezon intern, Barcelona a bifat nouă succese, şase remize şi un eşec, iar golgheterul ei este Robert Lewandowski, cu 16 reuşite în LaLiga.

În partida din tur, disputată pe 10 decembrie 2023, Girona s-a impus pe terenul celor de la Barcelona cu 4-2, după golurile marcate de Dovbyk (12), Miguel (40), Valery (80) şi Stuani (90+5), respectiv, Lewandowski (19) şi Gundogan (90+2).

Superbet oferă cota 1,50 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Girona - Barcelona.

Girona - Barcelona
X2
Cotă
1,50

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol