Arsenal - Chelsea, meci restant contând pentru etapa a 29-a din campionatul Angliei, este programat, marţi, 23 aprilie, de la ora 22:00, pe Emirates Stadium din Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Arsenal şi Chelsea se confruntă într-un nou episod din North West London Derby, de data aceasta într-o restanţă a etapei a 29-a din Premier League, partida fiind programată inţial la mijlocul lunii trecute, când echipa de pe Stamford Bridge a fost angrenată în FA Cup (Cupa Angliei).

Arsenal este lider în Premier League, cu 74 de puncte, tot atâtea câte are şi a doua clasată, Liverpool (fiecare dintre ele a disputat 33 de meciuri), şi cu unul mai mult ca Manchester City (a jucat 32 de partide), care încheie podiumul.

Echipa lui Mikel Arteta vine după trei victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere înregistrate în ultimele cinci etape din campionat, iar în cea mai recentă dintre ele s-a impus pe terenul celor de la Wolverhampton, scor 2-0.

În această perioadă, „tunarii” au fost eliminaţi în sferturile de finală din Champions League, după 2-2 acasă şi 0-1 în deplasare cu Bayern Munchen.

În meciurile disputate pe teren propriu în actualul campionat, Arsenal a bifat 12 succese, două remize şi două eşecuri, iar golgheterul echipei este Bukayo Saka, cu 14 reuşite în Premier League.

Chelsea ocupă locul 9, cu 47 de puncte (a disputat 31 de meciuri), la trei distanţă de poziţia care asigură participarea în Conference League, ocupată de Newcastle (care a jucat 32 de partide).

Echipa lui Mauricio Pochettino vine după trei victorii şi două rezultate de egalitate înregistrate în ultimele cinci runde din Premier League, iar în cea mai recentă dintre ele a câştigat pe teren propriu în faţa celor de la Everton, scor 6-0.

În acest interval, „albaştrii” au disputat două meciuri în FA Cup (Cupa Angliei), 4-2 acasă cu Leicester (liga a doua) în sferturile de finală, şi 0-1 în deplasare cu Manchester City, în semifinale, fiind eliminaţi din competiţie.

Chelsea are cinci succese, patru remize şi şase eşecuri în partidele disputate în deplasare în actuala stagiune din Premier League, iar cel mai bun marcator al echipei şi al campionatului (la egalitate cu Erling Haaland de la Manchester City) este Cole Palmer, cu 20 de goluri.

În meciul din tur, disputat pe 21 octombrie 2023, Chelsea a remizat pe teren propriu cu Arsenal, scor 2-2, după golurile marcate de Palmer (15p) şi Mudryk (48), respectiv, Rice (77) şi Trossard (84).

Superbet oferă cota 1,35 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul Arsenal - Chelsea.

Arsenal - Chelsea PsF1


Cotă 1,35


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol