Rezultatele unui studiu realizat de General Social Survey în 2018 arată că în 6 din 10 case americane trăiește cel puțin un animal de companie. De asemenea, acest studiu dezvăluie cum animalele de companie influențează diverși factori sociali, precum fericirea individului, potrivit The Washington Post.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nu există diferențe mari între persoanele care dețin animale de companie și cele care nu dețin, din punct de vedere al nivelului de fericire, însă există diferențe semnificative între grupuri în funcție de tipul de animal care face parte din familie.

În cazul stăpânilor de căței, este de două ori mai probabil ca aceștia să afirme că sunt foarte fericiți, față de categoria celor care au pisici. Cei care dețin și câini și pisici se situează undeva la mijloc.

Cei ce dețin un câine sunt puțin mai fericiți decât cei care nu au deloc animale de companie. Pe de altă parte, cei care dețin pisici sunt ușor mai nefericiți decât cei fără animale de companie.

Cu toate acestea, corelarea nu presupune neapărat o relație cauzală și există, cel mai probabil, o serie întreagă de variabile care trebuie luate în calcul în cazul grupurilor de stăpâni de pisici și de câini. ​