O calugarita in varsta de 80 de ani a fost ucisa, iar alte opt persoane au fost ranite, in urma unui atentat cu bomba artizanala care a avut loc, miercuri seara, intr-o biserica din Zaporijia, sud-estul Ucrainei, transmite AFP. Explozia a survenit in ultima zi a vizitei in Ucraina a Patriarhului Bisericii Ortodoxe ruse, Kirill, vizita contestata de nationalistii ucraineni, insa nu a fost stabilita o legatura clara intre cele doua evenimente.

Femeia, cunoscuta ca maicuta Ludmila, a fost transportata la spital in stare critica, insa medicii n-au mai reusit sa o salveze. "Era intr-o stare foarte grava. Pierduse mult sange, avea arsuri pe 40% din suprafata corpului si mai multe oase rupte", a declarat joi un oficial din cadrul serviciilor de urgenta, citat de reporter.zp.ua.

O ancheta penala a fost deschisa in acest caz, relateaza presa locala, care mentioneaza ca astfel de atentate sunt destul de neobisnuite in Ucraina.

Politia locala a precizat ca deflagratia a fost declansata de un dispozitiv exploziv artizanal si nu a provocat pagube majore in lacasul de cult.

Cladirea afectata apartine Bisericii ortodoxe ucrainene, aflata in subordinea Patriarhiei Moscovei. Aceasta din urma este activa in Ucraina alaturi de alte confesiuni ortodoxe disidente, dar cu care are insa relatii tensionate.