Zece faruri care de-a lungul generațiilor au stat ca niște santinele de-a lungul țărmurilor Americii, protejând marinarii de primejdii și călăuzându-i către siguranță, sunt oferite gratuit sau vândute la licitație de către guvernul federal, deoarece GPS-ul le face inutile, relatează The Guardian.

Far in SUAFoto: Hugh Howarth / robertharding / Profimedia

Scopul programului derulat de Administrația Serviciilor Generale este de a conserva proprietățile, majoritatea fiind vechi de peste un secol.

Dezvoltarea tehnologiei moderne, inclusiv a GPS-ului, a făcut ca farurile să nu mai fie esențiale pentru navigație, a spus John Kelly, de la biroul pentru gestionarea proprietăților imobiliare din cadrul Administrației Serviciilor Generale. Și în timp ce Garda de Coastă menține adesea ajutoare pentru navigație la faruri sau în apropierea lor, structurile în sine nu mai sunt adesea esențiale pentru misiune.

Cu toate acestea, publicul rămâne fascinat de faruri, care sunt atracții turistice populare, repere locale îndrăgite și subiectul nenumăraților fotografi și artiști.