O adolescentă din Carolina de Nord, care fusese dată dispărută de către părinți, a fost salvată de polițiști după ce a reușit să-i transmită unui motociclist din trafic că este în pericol. Fata, aflată într-o mașină, a folosit un gest cu mâna pe care-l învățase de pe TikTok și care semnalează violența domestică, relatează CNN.

Semnul pentru violenta domestica (captura de ecran)Foto: Hotnews

Adolescenta de 16 ani din Asheville, Carolina de Nord, era dată dispărută de marțea trecută, a precizat poliția din Kentucky. Joi, un motociclist din Kentucky, a pus în alertă autoritățile sunând la 911, semnalând faptul că a văzut o fată în pericol, într-un autoturism de pe șoseaua de la granița dintre state.

Motociclistul circula în spatele autoturismului în momentul în care a observat un pasager de sex feminin făcând semne cu mâna, semne care sunt cunoscute pe platforma socială Tik Tok ca fiind un strigăt de ajutor pentru situațiile de violență domestică, a transmis biroul șerifului.

”Am nevoie de ajutor- violență domestică”, este traducerea exactă a semnului. Practic, victima ține palma ridicată, iar apoi îndoaie degetele, sub forma pumnului.

Potrivit poliției, adolescenta a învățat semnul de pe TikTok, iar motociclistul care a sunat la 911 a stat în spatele autoturismului mai bine 7 mile, oferind informații poliției, în timp real. Astfel, forțele de ordine au putut să ajungă în zona respectivă și să tragă pe dreapta autovehiculul, salvând minora și arestând bărbatul de la volan.

Suspectul a luat adolescenta din Carolina de Nord spre Ohio unde avea rude, însă acestea au plecat de îndată ce au aflat că fata era o minoră dată dispărută. Bărbatul a fost arestat sub acuzația de sechestrare de minori.