New York, aflat în plină relansare a sezonului turistic, a inaugurat miercuri o roată de bâlci de peste 30 de metri instalată în piaţa Times Square. „Ferris Wheel”, cum i se spune în limba engleză, se rotește deasupra unui "munte de panouri publicitare spectaculoase".

HotNews.roFoto: Hotnews

Atracţia, prezentă şi în alte mari metropole ale lumii şi deschisă până la 12 septembrie, se vrea un simbol al revenirii şi să aducă "mai multă energie şi emoţie" acestei zone care a devenit pustie în lunile de pandemie şi care acum va reuni mulţimile", a declarat primarul oraşului, Bill de Blasio, într-o conferinţă de presă, scrie EFE, conform Agerpres.

"Această roată este un simbol al faptului că începem să realizăm lucruri. Piaţa Times Square pustie a fost un simbol al lockdown-ului la New York, iar acum trebuie să devină un simbol de rezilienţă şi revenire", a adăugat Tom Harris, preşedintele grupului antreprenorial Times Square Alliance.

Mai multe grupuri de turişti şi de curioşi s-au apropiat miercuri de noua atracţie newyorkeză, unde biletul de acces costă între 15 şi 35 de dolari, dar care este rezervată şi pentru sute de urcări gratis pentru cei care prezintă dovada vaccinării efectuate între 1 august şi 12 septembrie.

New York trăieşte un mult aşteptat sezon turistic, după ce primăria oraşului a investit în acest sens un buget record în urma mai multor luni de lockdown şi în aşteptarea redeschiderii sălilor de teatru de pe Broadway, din apropiere de Times Square.