Ministrul britanic al afacerilor externe Dominic Raab este tot mai presat să demisioneze după ce a plecat în vacanță și și-a delegat mai toate atribuțiile în plină criză a Afganistanului. Inclusiv parlamentarii propriului partid au început să-i ceară demisia, relatează The Guardian.

Dominic RaabFoto: Gov.uk

Ministerul condus de Raab nu a negat informațiile potrivit cărora Raab a cerut altor oficiali ministeriali să se ocupe vineri de evacuarea personalului, în timp ce el se află în insula grecească Creta.

Laburiștii, liberal democrații și SNP i-au cerut premierului Boris Johnson să-l dea afară în cazul în care acesta refuză să demisioneze.

Nemulțumiți de situația creată, unii parlamentari conservatori s-au alăturat și ei celor care spun că atitudinea ministrului de externe este inacceptabilă.

O sursă citată de Guardian a precizat că Raab ”a refuzat să fie contactat practic pe orice subiect” pentru o perioadă de mai bine de o săptămână și i-a direcționat pe toți spre subordonații săi.

Raab a devenit rapid ținta unui val de mânie printre politicieni după umilitoarea retragere din Afganistan din calea talibanilor, la finalul unei campanii militare de 20 de ani în care armata Regatului Unit a fost profund implicată, nu mai puțin de 457 de britanici pierzându-și viața.