"Interesul fundamental al Ungariei, ca tară exportatoare, este consolidarea relaţiilor economice cu Turcia", a declarat miercuri, la Budapesta, ministrul ungar de externe, la o conferinţă de presă care a fost organizată după a VI-a reuniuni a Comisiei mixte de cooperare economică ungaro-turcă, potrivit MTI și Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Péter Szijjártó a declarat că problema energiei constituie un element major al relaţiilor economice bilaterale, iar în acest sens a amintit de posibilitatea de aprivizionare cu gaze naturale din sudul Europei şi de extinderea cooperării în domeniul energiei nucleare.

Prelungirea gazoductului Turkish Stream până în Ungaria ar putea contribui la consolidarea securităţii energetice a ţării, a mai afirmat oficialul ungar. Referitor la dezvoltarea relaţiilor bilaterale, ministrul turc al industriei şi tehnologiei, Mustafa Varank, a evidenţiat importanţa prieteniei tradiţionale turco-ungare, precum şi a trecutului comun. "Volumul schimburilor comerciale dintre Turcia şi Ungaria a crescut de opt ori în mai puţin de două decenii", a mai precizat ministrul turc al industriei.