Modul unic în care olandezii tratează deținuții bolnavi psihic​​

de Cristina Filip     HotNews.ro
Joi, 26 aprilie 2018, 0:58 Actualitate | Internaţional


Disidentul chinez Wu Gan, condamnat la 8 ani de inchisoare
Foto: Agerpres/AP
În Olanda, infractorii cu boli mintale sunt tratați complet diferit de alte țări.Unul dintre lucrurile unice legate de sistemul judiciar olandez este că o persoană poate fi considerată responsabilă pentru crimă pe cinci nivele, potrivit BBC.

"Legea olandeză se deosebește de legea engleză prin faptul că recunoaște o scară de la o responsabilitate deplină până la o lipsă totală de responsabilitate, cu trei nivele între ele", explică un raport din Jurnalul de comportament penal și sănătatea mintală.

În cazul în care un individ ia medicamente saui droguri care contribuie la un episod psihotic și comite o crimă violentă, el poate fi considerat responsabili într-o oarecare măsură deoarece a ales să ia droguri. Dar dacă episodul psihotic nu a fost indus de droguri, el ar putea fi considerat mai puțin responsabil pentru crimă. "Dacă se constată că are o problemă de sănătate mintală, un condamnat poate fi trimis într-un centru special. "Ei îi filtrează înainte de a-i interna", spune Maud Verbruggen, psiholog la Prison Zwolle.

Când o persoană intră în închisoare, ea este văzută de un psiholog sau psihiatru. "La Zwolle, mă întâlnesc cu personalul care lucrează cu acești prizonieri, psihologul Verbruggen și psihiatrul Menno van Koningsveld. De exemplu, în închisori obișnuite din Olanda a devenit un lucru normal pentru deținuți să detiona cheile propriilor lor celule. Nu și în cazul PPC-urilor. Acolo, deținuții au mai puțînă responsabilitate pentru că sunt mai vulnerabili", adauga el.

Cei care au cele mai grave probleme sau cei care refuză tratamentul pot fi trimiși la ceea ce se numește PPC - pe scurt, centrul psihiatric din penitenciar. PPC-urile sunt separate de populația generală a penitenciarelor, așa cum este cazul în cazul Zwolle.

În cazurile mai puțin grave, aceștia pot merge într-un loc numit EZG (facilități de îngrijire suplimentară), care este creat pentru a le oferi un mediu liniștit, potrivit Ministerului Justiției din Olanda. Există, de asemenea, mai multe locuri în spitalele pentru boli mintale pentru cei care acceptă în mod voluntar tratamentul .

1191 vizualizari

  • 0 (4 voturi)    
    Am avea o curiozitate (Joi, 26 aprilie 2018, 1:24)

    Sparafucile [utilizator]

    Spitalul din "Zbor deasupra unui cuib de cuci " in care categorie din cele de mai sus s-ar incadra ?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version