Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a jucat miercuri într-un meci în scopuri caritabile, alături de foste glorii ale fotbalului francez şi mondial, reuşind să transforme o lovitură de la 11 metri, informează presa din Hexagon.

Emmanuel Macron jucând fotbalFoto: Ian Langsdon / AP / Profimedia

Meciul respectiv, organizat de Variete Club de France (VCF) şi dedicat susţinerii operaţiunii „Pieces jaunes”, sponsorizată de soţia preşedintelui francez, Brigitte Macron, a avut loc la Plaisir, în regiunea Ile-de-France.

Emmanuel Macron a evoluat pentru echipa VCF Vendroux, cu numărul 3 pe spate, alături de Marcel Desailly, Didier Deschamps, Didier Drogba, Laurent Blanc şi Eden Hazard, între alţii.

Adversara lor a fost o selecţionată antrenată de celebrul tehnician francez Arsene Wenger, care a avut în componenţă vedete precum Samuel Eto'o, El Hadji Diouf şi Daniel van Buyten.

Echipa preşedintelui francez s-a impus în final cu scorul de 5-3, graţie unui hat-trick reuşit de Robert Pires în prima repriză şi a unui penalti transformat chiar de Macron în repriza secundă.

Meciul a permis colectarea sumei de 57.500 de euro în profitul operaţiunii „Pieces jaunes”, care are ca scop îmbunătăţirea condiţiilor de spitalizare a copiilor şi adolescenţilor, informează Agerpres.

Penaltyul transformat de Macron

Fază de fotbal în care a fost implicat Emmanuel Macron