Manchester United a ajuns la 4 succese consecutive în Premier League, după ce s-a impus la limită în deplasare la Luton, scor 2-1. În acest meci, Rasmus Hojlund a realizat o performanță greu de egalat în campionatul Angliei.

Rasmus HojlundFoto: Ian Walton / AP / Profimedia

Rasmus Hojlund a marcat de 8 ori în ultimele 8 meciuri pentru Manchester United

Rasmus Hojlund a sosit pe Old Trafford în vara anului 2023, după ce „diavolii roșii” i-au achitat Atalantei suma de 73.9 milioane de euro.

Fotbalistul danez a avut nevoie de puțin timp pentru a se obișnui cu ritmul din campionatul Angliei, iar acum este într-o formă de zile mari.

Titular în partida cu Luton, disputată pe Kenilworth Road, Hojlund a marcat de două ori în primele 7 minute și a ajuns la 7 goluri în actuala ediție de Premier League.

Mai mult decât atât, Rasmus Hojlund a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Premier League care marchează în 6 meciuri consecutive, având vârsta de 21 de ani și 14 zile.

Vârful lui United a mai punctat în meciurile cu Aston Villa (2-1), West Ham United (3-0), Wolverhampton (4-3), Tottenham Hotspur (2-2) și Aston Villa (3-2).

Totodată, potrivit statisticienilor de la Opta, Hojlund a marcat cel mai rapid gol din istoria lui Manchester United în campionatul Angliei (37 de secunde).

„Simțeam că ceva se va întamâpla. Sunt rapid și asta m-a ajutat să înscriu. Nu am fost sigur când am atins mingea, dar în cele din urmă a fost un gol. Am avut multe ocazii și mă bucur că am câștigat. Știm că e presiune la fiecare meci. Trebuie să o gestionăm pentru că suntem Manchester United.” - a transmis acesta, potrivit manchestereveningnews.co.uk.

Premier League, clasament

1. FC Liverpool 57p / 25 mj

2. Arsenal 55p / 24 mj

3. Manchester City 53p / 24 mj

4. Aston Villa 49p / 25 mj

5. Tottenham Hotspur 47p / 25 mj

6. Manchester United 44p / 25 mj.