​Comisia de Apel a FIFA a menținut vineri interdicţia de trei ani impusă lui Luis Rubiales, respingând apelul fostului şef al Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), relatează Reuters.

Jenni Hermoso si Luis RubialesFoto: Noe Llamas/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

FIFA a respins apelul lui Luis Rubiales - Fostul șef al RFEF, suspendat trei ani din fotbal

Rubiales a primit o interdicţie pe trei ani din toate activităţile legate de fotbal, la 30 octombrie, după ce a sărutat-o pe jucătoarea Jenni Hermoso, se pare fără consimţământ, după finala Cupei Mondiale feminine, câştigată în august de Spania în faţa Angliei.

FIFA a precizat că a ajuns la o decizie după ce a organizat o audiere. Cu toate acestea, decizia poate fi încă atacată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

FIFA a adăugat că Rubiales a fost notificat cu privire la această decizie.

Oficialul în vârstă de 46 de ani a demisionat în septembrie, afirmând că poziţia sa la RFEF a devenit nesustenabilă. Iniţial, el promisese că nu va demisiona, în ciuda presiunilor exercitate de jucătoare, politicieni şi grupuri de apărare a drepturilor femeilor.

Un judecător al Înaltei Curţi spaniole a propus joi ca Rubiales să fie judecat pentru sărutul respectiv, afirmând că ancheta a arătat că sărutul „nu a fost consimţit şi a fost o iniţiativă unilaterală şi surprinzătoare”, scrie News.ro.