Legia Varșovia a pierdut cu 1-0 pe terenul celor de la AZ Alkmaar (Grupa E din Conference League), dar „cele mai interesante scene” au avut loc abia după meci, relatează RMF24.pl.

Autocarul echipei Legia VarsoviaFoto: Marcel van Dorst/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dariusz Mioduski, lovit de polițiști - Josue și Radovan Pankov au fost reținuți

Scene șocante au avut loc în orașul olandez Alkmaar: Josue și Radovan Pankov, fotbaliștii echipei Legia Varșovia, au fost reținuți de poliție, iar președintele clubului, Dariusz Mioduski, a fost lovit de către forțele de ordine.

Incidentele neobișnuite au avut loc la scurt timp după încheierea conferinței de după meci a antrenorilor celor două echipe, Pascal Jansen și Kosta Runjaic.

Stadionul a fost închis pentru că fanii Legiei părăseau în acel moment incinta. Din cauza porților închise, unii dintre fotbaliști, precum și conducerea clubului din Varșovia, nu au reușit să meargă pe jos până la autocar.

Potrivit relatărilor jurnaliștilor polonezi, ofițerii și agenții de securitate au fost agresivi, rezultând îmbrânceli verbale și chiar o încăierare.

Când Dariusz Mioduski (președintele clubului Legia Varșovia - cu părul lung și cărunt în videoclip) a încercat să urce în autocar, a fost oprit și bruscat de polițiștii olandezi, iar ulterior a fost lovit cu pumnul în față.

După ce toată lumea a reușit să părăsească stadionul, a avut loc o încăierare lângă autocar. Potrivit Legia.net, fotbaliștii Josue și Radovan Pankov au fost reținuți și încătușați atunci când și-au apărat colegii.

Poliția a dat un ultimatum - fie Josue și Pankov vor părăsi antrenorul de bunăvoie, fie ofițerii vor efectua un asalt. În cele din urmă, ambii au ieșit și au fost reținuți.

În timpul nopții, Legia a ajuns la hotel, dar fără cei doi fotbaliști în cauză. Nu se știe dacă aceștia vor putea să se întoarcă în Polonia împreună cu echipa până la prânz.

Publicația olandeză De Telegraaf scrie că încă dinaintea meciului a avut loc o încăierare între fanii Legia și ofițeri la poarta de intrare în stadion.

Conference League, clasament Grupa E

1. Zrinjski Mostar (4-4 golaveraj) 3 puncte

2. AZ Alkmaar (4-4) 3

3. Aston Villa (3-3) 3

4. Legia Varșovia (3-3) 3.