Olga Carmona a înscris unicul gol din finala Cupei Mondiale de fotbal feminin (Spania a învins Anglia cu 1-0), dar a aflat după meciul de la Sydney că tatăl ei a murit, scrie Reuters.

Olga CarmonaFoto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

Olga Carmona a aflat după finala Cupei Mondiale că tatăl ei a murit

Anunțul a fost făcut de Federația Spaniolă de Fotbal (RFEF). Căpitan al reprezentativei iberice, Carmona a marcat în minutul 29.

„RFEF regretă profund să anunţe decesul tatălui Olgăi Carmona. Fotbalista a aflat trista veste după finala Cupei Mondiale. Transmitem cele mai sincere îmbrăţişări Olgăi şi familiei sale într-un moment de profundă durere. Te iubim, Olga, eşti istoria fotbalului spaniol" - RFEF pe reţelele de socializare.

Un purtător de cuvânt al RFEF a declarat pentru Reuters că tatăl lui Carmona s-a luptat cu o boală îndelungată și a murit vineri. Potrivit presei spaniole Relevo, familia şi prietenii Olgăi au decis să nu-i spună pentru ca aceasta să se poată concentra pe cel mai important meci din viaţa ei.

„Ştiu că mi-ai dat puterea de a realiza ceva unic. Ştiu că m-ai urmărit în această seară şi că eşti mândru de mine. Odihneşte-te în pace, tată”, a scris Carmona pe platforma de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter.

Mama şi fraţii lui Carmona au călătorit în Noua Zeelandă în timpul fazei grupelor Cupei Mondiale, dar apoi s-au grăbit să se întoarcă în Spania. Aceştia au ajuns sâmbătă în Australia pentru a o susţine pe jucătoarea de la Real Madrid în finală, scrie News.ro.