Deputatul USR Iulian Bulai a publicat marți, pe Facebook, un formular fără antet despre care spune că ar fi fost primit de directori de școli din Neamț, de la Inspectoratul Școlar Județean, pentru a fi distribuite profesorilor, și în care aceștia ar fi întrebați ce opinie au despre PSD. Elena Laiu, inspector general Neamț, neagă însă informația.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Am primit din mai multe surse un set de formulare pe care directorii de școli din Neamț le-au primit de la ISJ ca să le împartă profesorilor. Într-unul dintre ele, oamenii sunt întrebați ce părere au despre PSD – după ce-și dau numele, prenumele și secția de vot”, a scris Iulia Bulai, pe contul lui de Facebook.

„N-am trimis nimic. De 7 ani sunt aici și nu s-a întâmplat niciodată așa ceva. Eu n-am transmis nimic și cu siguranță din Inspectoratul Școlar nu s-a trimis așa ceva", a declarat, pentru HotNews.ro, Elena Laiu.

Iulian Bulai spune că într-unul din formulare profesorii ar fi întrebați dacă sunt membri sau simpatizanți PSD și la ce secție de votare sunt arondați.

„Care-i șpilul? Simplu: acum se decid normele profesorilor pentru anul școlar următor. Și toată lumea știe că se decid în funcție de ce declari în formular. În niciun sondaj de pe planeta asta nu ești chemat să-ți dai datele personale când ți se cere părerea despre un partid. Mai puțin în școlile românești – în care, legal, nu se face politică”, spune Iulian Bulai.

Deputatul USR mai spune că „aceleași formulare le-au primit și angajații unor centre de îngrijire a bătrânilor” și că va face plângere penală „celor care s-au dedat la astfel de gesturi de șantaj și politizare”.