Un echipaj de la Detaşamentul de Pompieri din cadrul ISU Giurgiu şi un echipaj CBRN acţionează joi pe şoseaua Portului din municipiul Giurgiu, în zona căii ferate de la intrarea în Zona Liberă, unde un vagon încărcat cu propan a ieşit miercuri de pe şine, relatează Agerpres.

Mașină de pompieriFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Totodată, echipaje specializate din cadrul operatorului privat şi de la CFR intervin pentru repunerea vagonului cisternă pe şine.

„Pompierii giurgiuveni au fost solicitaţi prin 112 să intervină şi în această dimineaţă în zona căii ferate din apropierea şoselei Portului din municipiul Giurgiu pentru a asigura zona pe timpul intervenţiei de încercare de repunere pe poziţie a vagonului încărcat cu propan care a ieşit de pe şine”, a declarat joi pentru Agerpres purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Aceasta a precizat că la faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului Giurgiu cu o autospecială de stingere pentru asigurarea măsurilor PSI şi echipajul CBRN care a efectuat măsurători în cazul scurgerilor de propan.

„Echipajele de intervenţie nu au înregistrat scurgeri, iar la această oră se acţionează pentru repunerea vagonului pe şine”, a subliniat reprezentanta ISU Giurgiu.

Pompierii intervin pentru a repune pe șine vagonul care a deraiat

La faţa locului a venit un echipaj cu pompe speciale de ridicare a vagoanelor pentru că miercuri s-a încercat repunerea pe şine a vagonului cu o macara, dar fără succes. Locomotiva şi celelalte patru vagoane au fost îndepărtate din zonă, iar acum se lucrează la repunerea pe şine a vagonului deraiat.

Circulaţia feroviară în zonă este oprită pe timpul intervenţiei. Echipele de intervenţie asigurate de operatorul privat şi de cei de la CFR Marfă au reuşit repunerea pe şine a părţii din faţă a vagonului, iar acum lucrează şi pentru repunerea pe şine a părţii din spate a vagonului.

Reamintim faptul că, un vagon dintr-un convoi feroviar format dintr-o locomotivă şi cinci vagoane tip cisternă, încărcate cu propan, care aparţin unui operator privat din zonă a ieşit miercuri de pe şine, pe calea ferată, din apropierea Zonei Libere Giurgiu, pompierii giurgiuveni au asigurat zona şi au intervenit pentru a asigura măsurile de prevenire a incendiilor.