​Cu o tradiție de excelență academică de peste 110 ani, Academia de Studii Economice din București este cel mai puternic brand al învățământului universitar economic din România, lucru confirmat de toate clasamentele naționale și internaționale din domeniu. Argumentul cel mai puternic al calității prezenței ASE pe piața serviciilor universitare din România îl constituie interesul de care se bucură universitatea în rândul candidaților din învățământul preuniversitar, dar și al celor la programele universitare de masterat și doctorat. ASE a început anul universitar 2023-2024 cu un număr record de peste 10.000 de boboci la toate programele universitare.

Admitere ASE 2024Foto: Academia de Studii Economice din Bucureşti

ASE a publicat pe site-ul instituțional Regulamentul de Admitere la programele universitare de licență pentru anul universitar 2024-2025.

Elementul de noutate la Admiterea 2024 este introducerea examenului scris la programele a două dintre facultăți – Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (CSIE) și Facultatea de Drept.

Concursul de admitere la ASE la programele universitare de licență începe în data de 12 iulie 2024. Înscrierile se vor desfășura pe platforma de admitere în perioada 12 - 19 iulie 2024. Candidații pot opta pentru unul sau mai multe dintre cele 35 de programe universitare de licenţă, cu predare în limbile română, engleză, franceză sau germană – 25 de programe pentru forma de învățământ cu frecvenţă și 10 programe pentru formele de învățământ la distanţă şi cu frecvenţă redusă.

Concursul de admitere constă în:

  • eseu motivațional - probă eliminatorie, cu calificativ admis/respins;
  • test de competenţă lingvistică - susținut doar de către candidaţii care optează pentru un program cu predare în limbă străină sau pentru programul „Limbi moderne aplicate (engleză; franceză)” și care nu au certificat de competență lingvistică, recunoscut de ASE;
  • media generală de admitere, ca medie ponderată între media obţinută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii liceale (30%).

Candidații care formulează opțiuni pentru programele de studii universitare de licență organizate de Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică vor susține un examen scris ce constă într-un test grilă la disciplina matematică, pe baza tematicii aprobate la nivel de universitate. Astfel, media finală de admitere la Facultatea CSIE este calculată după cum urmează: 60% media ponderată dintre media de la bacalaureat și media anilor de studiu și 40% nota obținută la examenul scris la matematică.

La Facultatea de Drept, admiterea se face pe baza unui examen scris ce constă într-un test grilă la disciplinele Limba română și Economie, conform tematicii de concurs aprobate la nivel de universitate. Media finală de admitere la Facultatea de Drept va fi nota obținută la acest examen.

Candidații la facultățile CSIE și/sau Drept pot formula opțiuni și la oricare dintre celelalte programe universitare de licență din oferta educațională.

ASE a deschis pe site-ul instituțional o pagină dedicată admiterii, unde candidații pot consulta Calendarul Admiterii 2024, planurile de învățământ și fișele de disciplină, astfel încât din timp pot afla ce discipline se studiază și care este conținutul acestora la fiecare program universitar de licență în parte. De asemenea, pe pagina de Admitere, candidații pot afla detalii în legătură cu perspectivele de angajare dobândite la absolvirea programelor de licență oferite de ASE.

Ce perspective au absolvenții ASE pe piața muncii?

ASE este o universitate de cercetare avansată şi educaţie, bine poziționată la nivel internaţional, fapt atestat de recentele topuri internaționale de prestigiu. Academia de Studii Economice din București se situează, pentru a cincea oară consecutiv, pe locul I în România, conform prestigiosului Times Higher Education World University Rankings, ediția 2024, iar clasamentul QS Europe University Rankings 2024 evidențiază gradul de atractivitate în rândul angajatorilor. Angajatorii apreciază foarte mult studiile urmate la ASE. Diploma de absolvent ASE constituie garanția unui viitor sigur. ASE este universitatea cu o foarte bună inserție a absolvenților pe piața muncii. 86% dintre absolvenții noștri își găsesc de lucru în primele 6 luni de la terminarea facultății în domeniul studiat, având oportunitatea de a-și clădi un viitor sigur și bine plătit.

Pentru a afla în ce condiții ar urma să învețe și să locuiască în perioada studenției (în cazul celor care vor sta la cămin), candidații interesați pot vizita campusul ASE, accesând modernul tur virtual al ASE, care poate fi vizionat și cu ochelarii VR (realitate virtuală).

Pentru informații la zi despre Admitere și ASE, candidații au la dispoziție paginile instituționale Admitere Licență 2024,Facebook, Instagram, adresa de e-mail admitere@ase.ro și call center la 021.319 19 00/01, interior 360, 306.

Dragi candidați, atunci când vă alegeți facultatea este normal să vă gândiți la ce oportunități de angajare aveți pe viitor, și, desigur, să țineți cont de prestigiul universității. Făcând alegerea corectă, veți avea șansa de a învăța foarte multe lucruri pentru a avea succes în carieră și de a trăi cei mai frumoși ani ai vieții. Aveți o variantă sigură aici, în România – Academia de Studii Economice din București. ASE este cea mai potrivită alegere pentru voi! Aici aveți posibilitatea să deveniți specialiști competitivi, acumulând cunoștințe și experiențe de învățare și de viață studențească în țară, dar și în străinătate, prin numeroasele mobilități Erasmus pe care le oferă ASE.

Articol susținut de ASE