Un lung șir de erori medicale i-au luat lui Sebastian Lungu dreptul la o viață normală. Copilul s-a stins în iulie 2022, cu câteva zile înainte de a împlini 15 ani. Părinții lui povestesc în exclusivitate pentru Totul Despre Mame cum au ajuns în această situație și cum reușesc să meargă mai departe fără Sebastian.

Sebastian, împreună cu mama sa, Alina, Amintirea iubirii dintre ei o ajută pe mamă să meargă mai departe, într-o lume nouă, fără SebastianFoto: FOTO: Arhiva familiei

În vara anului 2007, o naștere dramatică la Spitalul Universitar din București ținea prima pagină a ziarelor. Un șir incredibil de erori medicale a făcut ca micuțul Sebastian să se stranguleze cu cordonul ombilical, iar creierul lui să fie lipsit de oxigen zeci de minute. În tot acest timp, niciun cadru medical nu a intervenit în niciun fel. Părinții l-au luat acasă cu diagnostic de paralizie cerebrală, cu leziuni neurologice severe și traumatisme ireversibile.

Fără nicio șansă de a merge, a vorbi sau măcar de a-și putea înghiți propria salivă. Din acel moment, viața părinților s-a schimbat la 180 de grade. Pe lângă eforturile supraomenești pentru a-l îngriji pe cel mic, au dus o luptă teribilă pentru ca cei care le-au dat existența peste cap să fie trași la răspundere.

Presa a vuit luni la rândul, ministrul Sănătății a promis dreptate, s-au făcut campanii pentru tratamente în străinătate și s-au rostit multe promisiuni. Apoi s-a așternut liniștea.

16 ani mai târziu, i-am căutat pe părinți pentru a vedea ce mai face băiețelul – victimă a celui mai mediatizat caz de malpraxis la naștere. Copilul pierduse lupta în iulie 2022.

Pentru părinți, au fost ani de durere, furie, frustrare și neputință. A plătit cineva pentru atâta suferință?

CITEȘTE CONTINUAREA PE TOTUL DESPRE MAME