Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, a fost trimis în judecată de Parchetul Judecătoriei Sectorului 2, după ce a refuzat să îi fie prelevate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge, în urma unui control în trafic. În septembie 2021, Palada a fost condamnat definitiv la șase luni de închisoare cu suspendare după ce l-a agresat pe Mihai Goțiu, fost vicepreședinte al Senatului, în platoul B1 TV.

Mihai Gotiu si Mirel Palada in studioul B1TVFoto: Captura B1TV

Dosarul a fost trimis în instanţă la începutul lunii aprilie, fiind dezbătut în cameră preliminară, iar în 5 mai un magistrat a confirmat legalitatea rechizitoriului întocmit de procurori.

  • „La data de 04.04.2023, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti a dispus trimiterea în judecată şi sesizarea Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti în ceea ce îl priveşte pe inculpatul Palada Theodor Mirel, cercetat în libertate pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice (...)
  • La data de 08.10.2020, în jurul orei 23:30, inculpatul a condus autovehiculul marca Mercedes pe strada C.A. Rosetti nr. 32 din mun. Bucureşti, sectorul 2, emanând halenă alcoolică, a fost condus la sediul INML, unde a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, se arată într-un răspuns al Parchetului, citat de Agerpres.

În decembrie 2020, Palada a fost condamnat la 9 luni închisoare cu amânarea executării pedepsei, pentru că l-a lovit în 2017 pe fostul senator USR Mihai Goţiu în pauza unei emisiuni tv. Cei doi participau la o emisiune de dezbateri politice la postul B1 TV, iar în pauza de publicitate Mirel Palada l-a agresat fizic pe Mihai Goţiu.

În septembrie 2017, Mirel Palada l-a lovit în faţă pe senatorul USR Mihai Goțiu, în timpul pauzei de publicitate a emisiunii la care erau invitaţi. A doua zi, senatorul USR a depus plângere penală pentru ultraj împotriva lui Mirel Palada.