250 de artişti din 23 de ţări de pe trei continente se vor afla începând de vineri la ediţia din acest an a Electric Castle, eveniment desfăşurat timp de zece zile în peste 20 de puncte din Bonţida şi Cluj-Napoca, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Este vorba de o "experienţă rural - urbană nemaiîntâlnită", un festival care implică peste 10.000 de participanţi şi 15.000 ore de muzică diversă şi de calitate, arată organizatorii. Line-up-ul "EC_Special" se întregeşte cu o nouă listă de 40 de artişti, care vor urca pe cele 15 scene din Bonţida şi Cluj-Napoca, între 6 şi 15 august.

Această ediţie, conform organizatorilor, pune în prim-plan diversitatea şi experimentul, provocându-i pe participanţi să descopere noi artişti, noi stiluri muzicale şi noi perspective asupra realităţii cotidiene, în vremuri în care mobilitatea şi planificarea au devenit provocări.

Weekendul Bonţida, între 6 şi 8 august, va fi unul "vibrant", HOSH aducând "ritmuri hipnotizante" pe domeniul Castelului Banffy şi conturând "o atmosferă electrizantă".

Tot la Bonţida, atmosfera de festival va fi menţinută de artişti precum Riton, cunoscut în special pentru lansarea melodiei "Friday", alături de Nightcrawlers, "un single devenit celebru în toată lumea".

O altă prezenţă care contribuie la caracterul experimentalist al EC_Special este trupa IMPEX, "o reprezentare cât se poate de autentică de progressive psychedelic rock, cu influenţe orientale", după cum spun organizatorii.

DJ şi producător de succes, dar şi un artist complet, Matador vine la Bonţida "pentru un show de senzaţie", artistul primind distincţia de "cel mai bun interpret LIVE", în 2014 şi 2016, la International DJ Awards, în Ibiza. La Bonţida va performa şi francezul Rodriguez Jr, "cel pentru care muzica electronică nu mai are secrete".

***

Mai multe trenuri ale CFR Călători vor avea programată o oprire suplimentară la Bonţida, în perioada 6 - 8 august, pentru doritorii care vor să ajungă la festivalul Electric Castle, preţul unui bilet de la Cluj-Napoca la Bonţida plecând de la 4,40 lei, a informat compania de transport feroviar de călători.

***

Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, alături de poliţişti, pompieri, medici şi voluntari SMURD, vor acţiona, în sistem integrat, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în localitatea Bonţida, precum şi în zona de desfăşurare a festivalului Electric Castle.

"Zilnic, peste 460 de jandarmi şi poliţişti, pompieri, medici şi voluntari SMURD vor asigura măsurile de securitate şi asistenţă medicală pentru participanţi", informează un comunicat al Grupării de Jandarmi Mobilă "Ştefan Cicio-Pop'' Cluj-Napoca.

Jandarmii şi poliţiştii vor desfăşura misiuni de ordine publică în zona gărilor, aeroportului, pe traseele mijloacelor de transport în comun, în zonele de cazare a turiştilor români şi străini, pentru siguranţa tuturor participanţilor, precum şi pentru monitorizarea şi fluidizarea traficului.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj vor asigura climatul optim de siguranţă în Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, în staţiile CFR Bonţida şi în trenurile de călători care circulă pe relaţia Cluj-Napoca - Dej.