Compania aeriană italiană de stat ce va înlocui falimentara Alitalia va începe zborurile abia în septembrie, ceea ce înseamnă că va rata productivul sezon de vară, scrie sâmbătă Corriere de la Sera, citând surse guvernamentale.

Desfiintarea Alitalia a provocat proteste in PeninsulaFoto: Mauro Scrobogna / LaPresse / Profimedia

Italia Trasporto Aereo (ITA) era așteptată, inițial, să-și lanseze cursele aeriene în aprilie, dar directorul său executiv a spus luna trecută că acest lucru se va întâmpla abia în iulie, din cauză că discuțiile cu Comisia Europeană pe tema ajutorului de stat necesar sunt într-un impas, potrivit Reuters.

Directorul executiv Fabio Lazzerini declara că vrea ca zborurile să înceapă pentru a fi gata de sezonul de vară, în condițiile în care rivalii low-cost precum Ryanair și-au extins acoperirea.

Dar, sâmbătă, Corriere della Sera a dezvăluit că data de start a fost împinsă până în septembrie din cauza lipsei de progres în dicuțiile dintre Roma și Bruxelles.

Totuși, ITA ar putea ajunge la o înțelegere cu Alitalia ce i-ar permite să vândă bilete pentru fostul transportator aerian în timp ce așteaptă unda verde de la UE pentru a cumpăra restul activelor Alitalia, scrie ziarul italian.

Soarta Alitalia, care are 11.000 de angajați în Italia, le dă dureri de cap politicienilor italieni încă din mai 2017, când compania aeriană a fost pusă sub administrare specială.