Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod galben ce vizeaza ploi insemnate cantitativ, descarcari electrice si intensificari ale vantului, valabil in intervalul 17 septembrie, ora 15:00 - 18 septembrie, ora 3:00, in Crisana, Maramures, Transilvania, in dealurile Banatului si ale Olteniei, precum si in zona montana. Miercuri, precipitatiile vor fi prezente in Maramures, Moldova, estul Transilvaniei, Carpatii Orientali si estul Carpatilor Meridionali, unde instabilitatea atmosferica va fi accentuata.

Cod galbenFoto: Administratia Nationala de Meteorologie

In intervalul 17 septembrie, ora 15 - 18 septembrie, ora 3:00, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in Crisana, Maramures, Transilvania, in dealurile Banatului si ale Olteniei, precum si in zona montana. Se vor semnala averse, ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si vor fi conditii de grindina. Cantitatile de apa vor depasi pe arii extinse 20...25 l/mp si izolat 50 l/mp. Vantul se va intensifica temporar. In judetele Arad si Timis se vor inregistra in general cantitati de apa de 10...15 l/mp.

Cod galben

Cod galben

Foto: Administratia Nationala de Meteorologie

In intervalul 18 septembrie, orele 3:00 - 15:00, in Maramures, Moldova, estul Transilvaniei, Carpatii Orientali si estul Carpatilor Meridionali instabilitatea atmosferica va fi accentuata. Se vor semnala averse, ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari temporare ale vantului si vor fi conditii de grindina. Cantitatile de apa vor depasi pe arii extinse 20...25 l/mp si izolat 50 l/mp, iar in centrul si sudul Moldovei se vor incadra, in general, intre 10 si 15 l/mp.