Iluzionistele, realizat de Madalina Dan la CNDB, va incheia seria spectacolelor din acest an. Spectacolul a avut premiera in luna februarie avand dramaturgia semnata de Rui Catalao si scenografia de Mara Grigoriu. Tanara coregrafa Madalina Dan danseaza in spectacol alaturi de Maria Baroncea, Carmen Cotofana si Mihaela Dancs.

“Noi locuim departe de aceste locuri cochete, intr-un castel, la intretaierea drumului de vest cu cel de sus-est, acolo sus, mai in stinga pe harta, pe Tarimul de Nord cu accente citadine, acolo unde stelele cazatoare se numara cu aplomb si maniere alese.

Avem un program foarte exact pe care il respectam ca pe ochii din cap: tricotam, lesinam,

tricotam, lesinam,

tricotam, lesinam,

tricotam, lesinam…

Periodic, frunzarim neglijent brosurici pline cu litere lipsa, ne facem manichiura cu iod, dam de mincare la plozi, ne rotim in directia acelor de ceasornic, ne uitam cuviincioase la televizor….totul pentru igiena mentala.

La prinz, la somnul de frumusete, mai atipim putin pe prichici, apoi ne trezim despletite, urcam incaltate pe lavita, ne invioram cu o limonada si o cafea neagra, o sorbim nemilos si asteptam sa ne ploua in gura.

La cina gatim urmatoarele: intr-o oala de dimensiuni reduse, punem putin cite putin, apoi amestecam, dupa gust, cinci viermi intestinali cu apa clocotita, presaram atent niste bobite de splinuta aromata, foarte bine uscate, niste sare, piper si ciocolata, dupa gust si apoi doi ochi larg deschisi…cam atit de deschisi…

vinturam apa cu ulei si parfum… lasam la dospit pina se face o pojghita groasa;

infasuram aluatul intr-o broboada cu motive unguresti,

ne trec toate apele,

scuipam de trei ori in sin,

ne infigem zdravan cu dintii in pardoseala,

il insfacam pe cel mic,

il scrutam cu privirea si-l aruncam de trei ori in aer,

il trecem prin faina,

il batem bine cu facaletul si gata masa.

La siesta, un vultur neinfricat, cu puseuri de romantism ne salveaza din ghearele plantelor carnivore.

De cele mai multe ori ni se sfisie rochitele inflorate…vai pardon… ne urcam pedant in saua lui, ii dam binete ….el ne face neaos cu ochiul si ne trece dincolo. Acolo, un alai domnesc de joasa speta, se aduna gretosi in fiecare dimineata sa ne vada cum rontaim arahide.” Madalina Dan

Pretul unui bilet pentru acest spectacol este de 10 lei (7 lei cu reducere pentru studenti, elevi, pensionari). Biletele se pot achizitiona de la sediul CNDB inainte de inceperea spectacolului.