Hidrologii au instituit cod galben de inundatii pe rauri din 11 judete incepand de luni de la ora 12:00 si pana miercuri, la ora 18:00.

"Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 72 de ore, ca urmare a cedarii apei din stratul de zapada, precipitatiilor lichide prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale, cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie", anunta Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

Aceste fenomene pot afecta, in intervalul 26.03.2018 ora 12:00 ¬ 28.03.2018 ora 18:00 raurile din bazinele hidrografice: Desnatui (judetele: Mehedinti si Dolj), Olt ¬ afluentii aferenti sectorului aval Ac. Babeni (judetele: Valcea, Olt si Dolj), Calmatui (judetele: Olt si Teleorman), Vedea - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele: Olt, Arges si Teleorman), Neajlov (judetele: Arges, Dambovita, Teleorman si Giurgiu), Buzau ¬ afluenti bazin mijlociu (judetul Buzau), raurile mici din Dobrogea (judetele: Constanta si Tulcea).

Hidrologii mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai raurilor.