Orice delegatie care a vizitat judetul musai a fost dusa la Vila Florica, unde a fost ospatata si cazata. Si daca in cazul unor delegatii straine ar mai fi de inteles, in cazul delegatiilor PSD ori al consilierilor judeteni sau al sefilor unor institutii descentralizate din judet nimic nu mai poate veni in sprijinul intelesului.

Mai cu seama atunci cand bei, mananci si dormi, iar la plecare uiti, timp de trei ani, sa mai si platesti. Astfel, timp de 10-11 ani, cu o intrerupere de numai patru ani, Vila Florica a fost "hogeacul" PDSR-PSD-ului.

Ca asa au stat si inca mai stau lucrurile si-n ziua de azi o dovedesc incercarile presedintelui CJ Arges, ex-senatorul PSD Constantin Nicolescu, de a musamaliza zeci de facturi ale unor "grei" PSD, atat din Arges, cat si din Capitala ori din fruntea unor institutii judetene descentralizate, care au mancat, au baut, s-au relaxat si au dormit la Vila Florica, iar la plecare au uitat sa-si mai

achite si notele de plata.

Care note de plata, potrivit directorului interimar al Centrului Cultural "Bratianu", Lenuta Stanciu, "insumate depasesc 200 milioane lei, iar unele dateaza de prin 2002.

Printre participantii la chermezele PSD-iste date la Vila Florica se numara: fostul director general al DFP Arges, Florin Goran, comisarul sef al GF Arges, Aurel Stoian, consilieri judeteni PSD, conducerea "Arpechim" Pitesti si, surpriza, chiar si deputatul Victor Ponta", "micul Titulescu" al politicii PSD.

Iata si sumele datorate: Florin Goran si Aurel Stoian - impreuna 13 milioane lei, datorie din februarie 2002; "Arpechim" Pitesti - 37 milioane lei; CJ Arges - de 4 ori cu cate 20 milioane lei, inregistrate in lunile martie si aprilie a.c., si Victor Ponta - 6,7 milioane lei.

"Micul Titulescu" a declarat ca, pentru a-si platia datoria de 6,7 milioane lei, reprezentand masa, "udatura" si cazare la Vila Florica, are "nevoie de un... sponsor".

Culmea ipocriziei este reprezentata de pretentiile sefilor CJ Arges ca facturile neachitate sa fie platite de directorul interimar al Centrului Cultural "Bratianu", Lenuta Stanciu: "Despre facturile neachitate nu stiu nimic.

Probabil este vorba de persoane fizice sau juridice care nu si-au achitat contravaloarea meselor festive organizate la Vila Florica", sustine Lenuta Stanciu, fost director plin la Centrul Cultural "Bratianu", transformat peste noapte de presedintele PSD Constantin Nicolescu in director interimar.

Impotriva acestor decizii ale presedintelui CJ Arges, Lenuta Stanciu, directorul interimar al Centrului Cultural "Bratianu", a inaintat reclamatie la Ministerul Culturii si a formulat plangere penala pentru abuz in functie impotriva actualei conduceri a CJ Arges, sustine interimarul Lenuta Stanciu.

Cele doua demersuri sunt in curs de verificare la Ministerul Culturii si de cercetare la organele abilitate argesene. Dar, atata vreme cat statutul Vilei Florica ramane ambiguu, subordonandu-se cand CJ Arges, cand Ministerului Culturii sau si unei instututii, si celeilalte, lucrurile vor ramane la fel de tulburi si nici chermezele nu vor fi curmate.