Timp de ani de zile in fata Cimitirului Evanghelic existau mormane de gunoaie, care rareori erau strinse. De ceva timp, gunoaiele au inceput sa fie colectate, dar ele sint luate cu tot cu pamint, astfel incit in locul unde inainte era teren acoperit de gunoi, acum este o groapa in care oamenii "educati" care locuiesc in zona continua sa arunce resturi menajere, animale moarte etc.

De asemenea, cimitirul este supus batjocurii cetatenilor care locuiesc in zona (in special etnici rromi), care fura florile si luminarile de pe morminte, distrug crucile, sparg geamurile capelei si ale cladirii aflate la intrarea in cimitir.

E pacat ca un loc care ar trebui sa fie al linistii si reculegerii este lasat prada gunoaielor si jafurilor. Ar fi chiar asa de greu ca firma care se ocupa cu salubrizarea sa viziteze ceva mai des locul si sa colecteze gunoaiele fara a lasa gropi in urma?

De asemenea, poate ca ar exista posibilitatea angajarii unor paznici care sa aiba grija de mormintele care degeaba sint ingrijite de familiile decedatilor, daca rromii din zona "au grija" sa le distruga.

Va multumesc pentru atentia acordata solicitarii mele.

Roxana Pana

www.domnuleprimar.ro