Iarna a pus stapanire pe Romania. Circulatia se desfasoara cu dificultate pe mai multe drumuri nationale; din cauza poleiului sau a zapezii de pe carosabil, s-au inregistrat mai multe blocaje si tamponari. Potrivit Realitatea TV, un barbat fara adapost din Baia Mare si-a pierdut viata din cauza temperaturilor scazute.

Circulatia se desfasoara cu dificultate pe DN18, in pasul Gutai din judetul Maramures. Mai multe TIR-uri au derapat si au ramas impotmolite in zapada, blocand circulatia.

Circulatia pe DN 18 intre Baia Mare si Sighetu Marmatiei se desfasoara cu dificultate, iar pe anumite portiuni masinile se deplaseaza pe un singur sens.

Pe DN1, din cauza ninsorii, autovehiculele merg cu o viteza de maxim 40 de kilometri la ora. Probleme s-au semnalat si pe mai multe drumuri din Harghita, unde echipele de interventie au lucrat toata noaptea pentru a curata carosabilul.

Si pe DN 10 Buzau-Brasov se circula in conditii de iarna, carosabilul fiind alunecos din cauza stratului de zapada de 1-2 centimetri.

Dupa cum transmite TVR, in unele judete - Brasov, Sibiu, Harghita - se circula bara la bara. In Bistrita-Nasaud drumarii au reusit cu greu sa faca fata furtunii de zapada.

Tone de material antiderapant au fost folosite, dar eficienta nu a fost cea dorita. Primii fulgi de nea au fost si cauza unui accident in lant petrecut pe autostrada Bucuresti-Pitesti. 4 oameni au ajuns la spital. Nici capitala nu a fost ocolita de lapovita, dar, suprinzator, s-a circulat mai bine decit alte dati.